Kokkoliittiforit nauttivat CO2:sta


Juuri Pariisin ilmastokokouksen alle tuli tutkimuksellinen vahvistus (Linkki) reilu vuosi sitten kirjoittamalleni artikkelille ”Emilia, Luojan pikku ilmastoapulainen”, joka käsitteli yhtä kokkoliittifori-levälajia (Linkki), Emiliania huxleyitä ja se potentiaalia ”syödä” kaikki fosiilihiilipäästöt. Kun Sara Rivero-Callen ja kumppaneiden tutkielma on maksumuurin takana, yleiskatsauksen artikkeliin saanee Science Dailyn uutisesta (Linkki). Siitä selviää sekin, miten päinvastaiseksi todellisuuus on paljastumassa ilmastotieteen ennusteisiin nähden.

Tämä tulos tarkoittaa mm. sitä, että aiempi ”tieto” planktonien kalsiumkarbonaattisuomujen eli kokkoliittien syöpymisestä korkeammassa hiilidioksidipitoisuudessa ei ole ainakaan yleistettävissä (Linkki), vaan ennemmin saattaa olla täysin väärä, johtuen koeolosuhteiden pakotetusta pH-tasosta tms.  Samalla tämä uusi tulos tarkoittaa sitä, että merien ”happamoitumisen” (oikeasti lievän neutraloitumisen) vahingollisuutta on suuresti liitoiteltu. Hiilidioksidihan on elämän perusedellytys maapallolla eikä suinkaan haitta-aine. Hiilidioksidin vähentämispyrkimyksen kanssa miltei yhtä paha moka olisi pyrkiä vähentämään happea maapallolta, ettei alailmakehän otsoni aiheuttaisi vaurioita eikä metsäpaloja esiintyisi.

Tutkimuksen osoittama levien runsauden kymmenkertaistuminen viittaa useaankin suuntaan. Ensiksikin se viittaa ilmastotieteen vinoutumaan, kun ihmisille luodaan todellisuuteen nähden päinvastainen mielikuva joko yksityiskohtien rusinoita pullasta poimien tai niitä väärentäen. Toisekseen noin runsas kasvu kuvastaa sitä, että muut ravinteet eivät ole olleet kasvua rajoittavia tekijöitä, ainakaan vielä.

Mikä minua huolestuttaa, niin se, että Pariisissa parveilee ilmastopäättäjiä, jotka ovat liikkeellä vääristyneen tiedon varassa. Miljardit vaihtavat taskua, mutta tuskin ainakaan ilmastohuijareiden taskuista veronmaksajien taskuihin.

Advertisement

One response to “Kokkoliittiforit nauttivat CO2:sta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.