Tietoja sivustosta

Kirjoittaja Risto Jääskeläinen, FK (kemia), virallisen kääntäjän tutkinto (teknis-tieteellinen englanti suomeksi)

8.11.2021 Jäänyt tämä muutospäiväkirja päivittämättä, mutta tänään siirtyi Keravan aurinkoenergian linkki hyllylle, kun se ei enää ollut voimassa.

19.9.2019 Poistettu näkyvistä linkkejä US Puheenvuoroon, jotka eivät enää toimi (Aro, Hjelt, Huolman). Joku päivä sitten lisätty linkki Ossi Tiihosen blogiin.

17.6.2019 Twitter otettu käyttöön ja asetuksista merkitty jaettavaksi. Tiedä sitten, toimiiko mitenkä.

20.2.2019 Lisäsin kuvallisen linkin, josta toivottavasti näkyy auringonpilkkujen tilanne ajantasaisesti, helpottamaan seurantaa. Poistunee, kun pilkkuja alkaa vilistä.

31.10.2018. Näin lokakuun viimeisenä päivä tuli siirrettyä Home-sivu luonnokseksi ja lisättyä peukutusmahdollisuus kommentteihin.

9.6.2018. Pieniä muutoksia on tullut tehtyä blogin asetuksiin ja ulkoasuun tässä välillä ilman merkintää. Tänään tuli lisättyä tri Mauen syklonisivu kuvallisena linkkinä, kun se taas löytyi osoitteen muutoksen jälkeen.

2.3.2017. Vaihdoin sekä gravatar-kuvan että tämän sivun kuvan samaksi ja uudemmaksi. Samalla näyttönimenä näkynyt ristoi vaihtui tavanomaiseen nimeeni.

3.12.2016 Lisäsin juuri homesivun. Pientä säätöä on tullut tehtyä jo aiemmin linkkeihin.

6.7.2016. Lisätty Moyhu-linkki. Eilen tuli otettua taas käyttöön vanha otsikkokuvakin kesän kunniaksi.

26.5.2016 Baltianmeren jäätilannetta seuraava linkki on nyt ollut jokusen päivän ilman kuvaa. Sen sijaan on hurrikaaniseuranta kuvallisena jälleen. Lisätty WeatherBellin kuvallinen linkki, jossa näkyy päivittäinen globaali lämpötilapoikkeama.

18.4.2016. Kommenttien järjestyskysely (vanhin vai uusin ylimpänä?) oli tasapeli. Vanhakäytäntöhän oli, että uusin ylimpänä. Kun kommenttiketjut pitenevät, se aiheuttaa joskus epäjärjestystä. Nyt uusin ylimpänä näkyy kommenttilistassa vasemmalla palstalla. Itse artikkelissa kommentit tulevat uusin alimpana -järjestykseen.

11.4.2016 Lisätty yksi linkki ja yhden nimitystä vaihdettu. Kommenttikyselyssä aiempi järjestys, eli uusin ylimpänä, johtaa niukasti.

7.4.2016 Kommenttien järjestys vaihdettu, nyt vanhin on ylinnä.

4.4.2016 Lisäsin SPPI:n, CO2 Sciencen ja Keravan aurinkovoimalan linkit linkkilistaani.

29.01.2016 Lisäsin Ilmatieteenlaitoksen linkin kuvallisena.

14.11.2015 Jokunen aika sitten vähän lisäilin, poistin ja järjestelin oikean palstan linkkilistaani. Tänään suomensin vapaahkosti arviontitähdet. Toivottavasti aiemmin english-arviointiin tottuneet eivät koe heitä huijatun. Tänään lisäsinkin yhteydenottolomakkeen omaksi sivukseen pienen haeskelun jälkeen. Katsotaan, jos se toimisi.

21.11.2014 Eija-Riitta Korholan väitöstilaisuudesta kirjoittamastani artikkelista tulikin blogini toistaiseksi suosituin, nyt jo liki 600 lukukertaa.  Itse väitöskirjasta pitäisi kaiketi kirjoittaa ihan artikkelisarja, että se tulisi edes jotenkin käsiteltyä. Katsotaan, kaikki suunnitelmat eivät toteudu.  Olen tässä viime aikoina hieman muotoillut ulkoasua. Oikealle tuli Baltianmeren jäätilannekuva, vasemmalla nostin tuoreet kommentit ylemmäksi.

20.10.2014  Kyselin kuvalinkkien sopivuudesta ja niillä tuntui olevankin kysyntää. Kun kuitenkin osalle sivuista jää tekstilinkki, nämä linkit jäävät turhaan kuvien varjoon. Ratkaisuna nyt on muutama kuvalinkki, joissa päivittyvät kuvat antavat tilannekatsauksen maailman ilmastoon. Ja loput linkit ovat tekstilinkkejä, kuten aiemminkin. Poistin samalla oman otsakekuvankin.

12.10.2014 Hieman protestimielessä tästä tuli joksikin aikaa ilmasto- ja viskiblogi.  Ajoittain raittiina olen viskin jättänyt pitkälti parempiin suihin, mutta nyt alkaa sensuuri mennä huolestuttaviin mittoihin. Siksi siis.

9.6.2014 Pitipä yrittää muutella toiseen blogiin teemaa ja meni tämän Roskasaitin teema sekaisin tuossa joku päivä sitten. Nyt ehkä on melkolähellä aiempaa tilannetta. Samalla tässä näyttäisi kokonaislaskuri hipovan jo 20 000 lukukertaa. Jatketaan.

25.3.2014 Nyt näkyy tulleen tässä blogissa 12 000 katselu- eli näyttökertaa täyteen. Kiitos blogini seurailijoille. Vähän aiemmin muotoilin etusivua uusiksi siten, että vasemmalla näkyy laskuri ja kuukausilinkit. Keskipalstalla on  artikkelit. Oikean reuna palstalla on viimeisimmät kommentit ja aiheittain otsikoidut vakiolinkit.

25.1.2014  Tänään lauantaina täyttyi 6000 sivulatauksen raja ja samalla tammikuussa täyttyi jo 3000 sivulatausta. Roskasaittihan aloitti syyskuun loppupuolella 2013.  Tästä on hyvä jatkaa. Kiitos sivujen vilaisijoille, jos myös lukijoille ja kommentoijillekin.

19.10.2013 Kyselyn perusteella blogin linkit muutetaan avautuviksi käyttäjän valinnan mukaan joko samaan ikkunaan (jolloin tarvitaan takaisin-painiketta artikkeliin palaamiseen) tai uuteen ikkunaan (jolloin ikkunan punaiselle nurkkarastille löytynee käyttöä).

(Joskus syyskyyn lopulla 2013) Tulipahan avattua tämmöinen ilmastoblogi. Toivotaan, etten unohda salasanoja, kuten Ilmastofoorumilla yms.

Katsotaan, mitä tästä kehittyy. Tarkoitus on säilyttää maltillisen kriittinen linja lisättynä ripauksella tasapuolisuutta.

Nimi tuli tunnetun useimpien asioiden tietäjän käyttämästä sanastosta. Saattaa olla huonoa huumoriakin.

One response to “Tietoja sivustosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.