Ohjeita

Jos olet uusi käyttäjä, olet voinut joutua tälle sivulle, saadaksesi ohjeita. Asiat voisivat olla huonomminkin.

WordPress-alustalla olevan sivustoni pääkäyttötapa on napsauttaa hiirellä kaikkea sellaista, missä hiiren kursori muuttuu nuolesta toisennäköiseksi, etusormi pystyssä olevaksi kädeksi tavallisimmin.

Tästä ohjeesta pääsee pois yleisnäkymään vaikkapa napsauttamalla otsikkoa.

Yleisnäkymässä on vakiolista artikkeleista siten, että niistä näkyy mahdollisesti osa jostain kuvasta, otsikko ja vähän ensimmäisiä rivejä. Napsauttamalla artikkelin otsikkoa tai kuvaa pääsee lukemaan koko artikkelin.

Vasemmalla palstalla on arkistoa, oikealla palstalla  linkkejä blogistani ulos. Arkistolinkin napsautus avaa kuukausikohtaiset artikkelit tähän keskiosaan vakiolistana.

Oikeanpuoleisen palstan linkit aukeavat erilliseen ikkunaan, joten joudut sitten ehkä sulkemaan joko avaamasi ”vieraan” ikkunan tai tämän blogin ikkunan. Kuvalinkkien kuvia voi tarkastella napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla kohdevalikosta ”Näytä kuva” tai jokin vastaava.

Artikkeleissa on sama kohde tekstissä yleensä kahdella linkillä. Alleviivattu sana avautuu siten, että aktiivisen eli juuri avoinna olevan ikkunan sisältö vaihtuu kohteen sisällöksi. Sulkeissa oleva (Linkki) taas avaa kohteen erilliseen ikkunaan tai välilehteen, selaimen asetuksista riippuen.

Jos näet artikkelin liepeillä jotain allanäkyvän kaltaista, niin napsauta toki arviosi. Tähtijonon vasen reuna tarkoitta surkeaa artikkelia ja oikea erinomaista.Äänestysyhd(Tässä ei äänestys toimi, koska kyse on vain kuvista ilman toimintoja.)

One response to “Ohjeita

 1. Mielenkiintoinen aihe, joka tosin vaikuttaa olevan pelkkä poliittinen olkinukke/ukko jonka varjolla halutaan pikkuhiljaa veroja korottamalla sopeuttaa ihmiskuntaa öljyn ja muiden fossiilisien energiavaraintojen hupenemiseen. Voimme varautua siihen että viimeisistä kiihtyvään tahtiin hupenevista energiavarainnoista (Syyrian öljy- ja kaasuvarat) käydään jatkossa katkeria verisiä sotia suurvaltojen kesken.

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8f/Hubbert_peak_oil_plot.svg/640px-Hubbert_peak_oil_plot.svg.png?1548137733036

  Tulevaisuuden perusenergian turvaamisen selkäranka, ihmisten sähkön avulla liikkumista myöten tuntuu olevan jäämässä pääosin ydin- ja fuusiovoiman varaan, jonka toimivuudesta sen enempää kuin turvallisuudesta ei ole mitään takeita.

  Jos gloaalin ilmastonmuutoksen hälyttävästä akuutista olemassa-olosta olisikin löydettävissä jotakin pitäviä todisteita, siis piiitkistä tilastollisista jaksoista radikaalisti poikkeavaa, niin olisi kiva tietää missä määrin väitettyä ilmastonmuutosta voisi selittää maan magneettikentän muutoksilla?

  Luulisi että avaruuden tyhjiössä leijuvan, isompaa taivaankappaletta (Aurinkoa) kieppuen kiertävän planeetan (Maan) sää-olot olisivat ihan syystäkin sekaisin jos ja kun sen magneettiset navat ovat olleet näin reippaassa muutoksessa?

  https://mvlehti.net/2019/01/11/maan-magneettinen-pohjoisnapa-rynnistaa-kanadasta-siperiaan/

  Kuun vetovoima ym. epäilemättä tasaa suurimpia muutoksia mutta luulisi että suuremmilla rata- ja pyörimisakselin muutoksilla olisi väkisin vaikutusta, vai eikö planeetan magneettikentällä olekkaa pyörimisen suhteen niin suurta merkitystä?

  Toki luulisi että ihmisen omillakin toimilla voidaan ilmastoa ainakin paikallisesti ja tilapäisesi pikkusen manipuloida.

  https://www.wikiwand.com/fi/HAARP

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.