Aurinkoenergiayhtiöt ongelmissa


Kuva 1. Aurinkosähköpaneeli. Lähde: Wikipedia

Kuva 1. Aurinkosähköpaneeli. Lähde: Wikipedia

Britianniasta kuuluu (Linkki), että useimmat aurinkoenergiayritykset ovat kaatumassa vuoden sisällä. Espanjasta kuuluu (Linkki), että paljon myös aurinkoon satsannut uusiutuvien energiamuotojen yritys Abengoa on vaarassa tehdä maan historian suurimman konkurssin.

Takavuosina eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset aurinkopaneelien valmistajat ottivat takkiinsa, kun kiinalaiset valmistivat kilpailukykyisemmät paneelit tehtaiden ympäristöjen saastumisesta välittämättä. Nyt kyse ei liene samanlaisesta kansainvälisestä kilpailutilanteesta. Uutisblogi Not A Lot fo People Know That viittaa tukiaisiin ja kilpailuun fossiilisten kanssa (Linkki). Vinkistä vielä kiitos nimimerkille Sähköteurastaja S24:n ilmastopalstalta ja toinen kiitos aiheeseen liittyvästä linkistä Ilmastotiede-blogiin (Linkki).

Kuva 2. Lähdeviite: "Actual Sunrise" by Jessie Eastland - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Actual_Sunrise.jpeg#/media/File:Actual_Sunrise.jpeg

Kuva 2. Lähdeviite: ”Actual Sunrise” by Jessie Eastland – Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Actual_Sunrise.jpeg#/media/File:Actual_Sunrise.jpeg

Valitettavasti en ole talousviisas, niinpä jätän tämän tilanteen syyn ja syyllisten etsimisen toisille. Ainoastaan veikkaan, ettei syyllistä löydy kuvasta 2.

 

Mainokset

2 responses to “Aurinkoenergiayhtiöt ongelmissa

  1. Päivitysilmoitus: Aurinkoenergiayhtiöt ongelmissa | Kerberos616·

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.