Akateemiselle ilmastofasismille takaisku?


Ensikikin todettava, että vaalitaisteluväsymystä on ollut ilmassa, vaikken itse ollutkaan ehdokkaana. Niinpä taidan tyytyä lisäämään loppuraportin vain kommenttina tuonne ilmastovaaliartikkeliin, enkä kirjoita erillistä aloitusta siitä. Odotellaan nyt tarkistuslaskentaakin.

Niin itse aiheeseen siirtyäkseni, en ole kovin paljon käsitellyt ilmastoskeptikkojen oikeudenkäyntejä tai vastaavia aiheita. Eihän se ole tuomareiden asia päättää, millainen ilmasto on. Intian oikeuslaitos tuntuu olevan hyvin hidas myös tuomitsemaan entistä IPCC:n johtajaa, ettei siitäkään ole kirjoitettavaa edes Donnalla.

Peter Ridd on esittänyt joitain epäileviä lausuntoja Ison valliriutan tutkimuksista ja hän on saanut potkut yliopistollisesta virastaan Australiassa (Linkki). Ridd on vienyt erottamisensa oikeuteen ja WUWT-sivuston mukaan on nyt voittamassa tapauksen (Linkki).

Kun luin, että Ridd on fyysikko ja kiista koskee Ison valliriutan tutkimuksia, niin ensiajatukseni oli, että mies on mennyt osaamisalueensa ulkopuolelle huutelemaan. Sekään ei ehkä olisi riittävä syy potkuihin, mutta kun Ridd onkin geofyysikko, niin hän on puhunut omalta osaamisalueeltaan asiantuntijana. Näkyisi olevan kyse ilmastopelottelua lietsovien tutkimusten laadusta tai laaduttomuudesta.

Jos Riddin erottaminen olisi katsottu lailliseksi, tässä olisi ollut yksi lisätekijä yli 97% yksimielisyyteen kaikista ilmastonmuutosasioista akateemisissa piireissä. Fasistinen turpien tukkiminen olisi ollut normi. Nyt ei ole.

Linkkejä aiheeseen

https://www.desmogblog.com/peter-ridd (Linkki) Tunnetun mustamaalaussivuston artikkeli Riddistä.

https://wattsupwiththat.com/2019/03/29/dr-peter-ridd-vs-james-cook-university-arguments-completed/ (Linkki) WUWT-sivustolla on lukuisia artikkeleita Riddin tapauksesta, tässä yksi uusimmista.

Advertisement

3 responses to “Akateemiselle ilmastofasismille takaisku?

 1. Valliriutan tilanne on myös oikeasti tutkittu ja tilanne on todella hälyyttävä. Tieteellisiä artikkeleita aiheesta löytyy Googlesta (Scholarista ennenkaikkea). WUWT on tunnettu valemedia.

  Tykkää

  • Meitä ei oikeastaan yllätä mielipiteesi blogista, joka raportoi tästä akateemista vapautta koskevasta uutisesta, emmekä olleet kiistämässä miten hälyttäviä sanamuotoja riutasta ’oikeasti’ on käytetty. Meillähän on IPCC:n raporttikin, ettei tarvitse nojautua edes vain yhteen pikku katsaukseen.

   Hyökkäsit viestintuojaa vastaan, mikä on aina se metodi mitä käytetään, kun substanssiosaaminen ei riitä. Katoitko edes sitä kuvaa ja postia toimittajalle, mistä kohu lähti liikkeelle?

   Mutta ei se mitään. Riddin puheissahan ei ole niin paljon tolkkua että asiaan kannattaisi edes perehtyä, parempi vain mitä nopeammin tyyppi vaiennetaan, vaikka sitten laittomasti. /sark

   Haasteena kumminkin sinulle: noin 20 vuoden kuluttua, kun ilmakehän CO2-pitoisuus on vähintään 450 ppm (lyödäänkö vetoa), sano mun sanoneen, että riutta on taas ’uhanalaisempi kuin koskaan’, mutta koralleja on enemmän kuin nyt. Päästöpolitiikka ei tule tekemään asialle sen enempää kuin Kioton sopimus teki Kiinan päästöille.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.