Biokaasuongelmia


Yllättäen Yle uutisoi biokaasuvoimaloiden rakentajan, BioGTS-yrityksen ongelmista (Linkki). Kehitetty kuivamädätysmenetelmä ei vaikuttaisi antavan teollisuuskäytössä odotettuja tuotoksia.

BioGTS:n esittelemistä referensseistä ainakin yksi on peruutettu (Linkki), ongelmia on useammassa. Harmihan tämä, sillä selvästi on kova pyrkimys päästä hyödyntämään kehitettyä mädätysmenetelmää, joka antaisi varmaan kilpailuetua toimiessaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Mädättämällä kehitetyn biokaasun pääkomponentti on metaani, eli sama aine kuin maakaasussakin. Metaani on polttomoottorissa erittäin puhtaasti palava aine, josta ei tule nokea juuri ollenkaan. Kaikillehan Suomesta ei biokaasua ajoneuvopolttoaineeksi riittäisi, vaikka kaikki mädätettäisiin, mutta onhan kotimainen polttoaine aina kansantaloudellisesti lupaava tuote.

Toivon, että BioGTS-prosessit saadaan kuntoon.

Linkkejä aiheeseen

http://bioenergia.pikes.fi/documents/812306/2909499/BioGTS_biokaasu_esitys_Eero_valmis_221014.pdf/8fa9979f-aba1-4b42-9757-7e9ebcfecbfd (LinkkiPDF) Prosessin esittelyä yms.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257597-hallituksen-mittava-tuki-biotaloudelle-ja-cleantechille-tapaus-biogts (Linkki) Yksi kriittinen blogi aiheesta. (Tämä linkki lisätty n. 30.6.2018 klo 8.45)

Mainokset

5 responses to “Biokaasuongelmia

 1. Kaasutehtaankin tulisi pyöriä, materiaalin ja tuotteen kuljetus, käsittely ja jälkihoito mukaan lukien, omalla kaasuntuotannollaan, josta yli jäävällä ”myytävällä” kaasulla kustannetaan investointi, huolto ylläpito jne. Ulkomaisten sivustojen mukaan mikään bioenergiahanke ei ole tässä mielessä kustannuspositiivinen. Mukaan niiden laskelmissa ei edes ole otettu sitä, että traktorit, kuljettimet, raudoitus, betoni jne tulisi kaikki valmistaa käyttäen vain laitoksen omaa kaasua tai muuta ”uusiutuvaa” energiaa. Hitsaus ja valssaus biokaasulla – hmm?!
  Eli matemaattisesti:
  ** Kaasun kulutus (rakennus+ kuljetus + käsittely + struktuuri) < Kaasun tuotanto tässä systeemissä **
  Muuten tulee tappiota niin taloudellisessa kuin CO2-mielessä. Subventioita tarvitaan: fysiikan lait eivät jousta ideologioiden mukaan.

  Liked by 1 henkilö

 2. Biogts:n laitteet ja käyttämä tekniikka ei ole toiminut alusta alkaenkaan. Yksikään heidän tekemä laitos ei toimi luvatusti. Mutta valehtelu + hyvät myyntimiehet, niin mennään pitkälle. Mutta nyt saattaa konkurssi olla lähempänä kuin aikaisemmin, ellei taas valehtelu tuota tulosta ja toiminta jatkuu…

  Pilaa toisten yhtiöiden maineen jotka tekevät toimivia laitoksia.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.