Viherrahasto kaipaa lisää rahojasi


Nyt näyttää siltä, että rahat eivät riitä (Linkki). Eivät nimittäin Vihreän ilmastorahaston (GCF) kautta jaettavaksi gebardihatuille (Linkki). Siksi sitten rahaston pomokin otti ja erosi. Toistaiseksi Vihreän ilmastorahaston rahoilla ei ole saavutettu merkittäviä ilmastomuutoksia, ainakaan Willis Eschenbachin arvion mukaan  (Linkki).  Koska en ole talousviisas, voin vain toivoa, että parempien arvioiden tekijät tai kannattajat laittavat kommentteihin linkkejä niihin parempiin tuloksiin.

Oma ajatukseni olisi, että ilmastorahastot olisivat kansallisia, jolloin niistä varat voisivat palautua alkuperäisille maksajille, mikäli ilmastonvakiointiin ei tarvetta tulisikaan.

GCF:n rahapulan takana on USA:n presidentti Trump, joka ei pitäne rahastoa hyvänä kauppana. Kun USA on ollut yksi suurimmista rahoittajista, rahapula on toteutunut USA:n rahoituksen loputtua. Ehkä vapaamatkustajista joku, Venäjä tai Kiina esimerkiksi, alkaakin paikkaamaan syntynyttä vajetta?

Kuva 1. Uusi logo GCF:lle? Pohja: By Pumbaa80 – Self-published work by Pumbaa80, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1400546

Niin jalkapallosta sen verran, että se saattaa vielä vähän aikaa haitata Roskasaitin kesää. Tarkoitus ei ole erityisesti vähentää kirjoittamista näin heinäkuullakaan.

Linkkejä aiheeseen

https://en.wikipedia.org/wiki/Green_Climate_Fund (Linkki) Vihreästä ilmastorahastosta englanniksi.

https://valtioneuvosto.fi/paatokset/paatos?decisionId=0900908f8056d290 (Linkki) Nykyinen hallituksemme kuskaa rahaa YK:n Vihreälle ilmastorahastolle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.