Se on menoa nyt, ympäristöministeriö?


Kuva 1. YM:n viimeinen teko?

Kuva 1. Jääkö iIlmastolakikin kuolleeksi kirjaimeksi, jos ministeriö lakkaa?. Lähde: http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotepalvelu/Ilmastolaki_voimaan_1_kesakuuta_toimeenp%2833494%29

Hämmästelin tässä taannoin, että mitä järkeä on kerätä nimiä ympäristöministeriön säilyttämiseksi (Linkki). Ei sillä, etteikö lakkauttamisajatus olisi kuulostanutkin korvissani hyvältä, mutten ollut havainnut sellaisia vaatimuksia ennen tuota nimien keräystä. Vaan tässähän tuota Kansan Uutista  asiasta onkin jo ennen vuoden 2011 vaaleja (Linkki). Eli jonkinlaista uhkaa on nähtävästi Perusuomalaisten ja Keskustan suunnalta aavisteltu. Esimerkiksi Keskustan Lauri Kontro onkin vastannut nimien keräykseen blogissaan mm. näin (Linkki):

Euroopan johtava maa ympäristönsuojelussa on Itävalta. Siellä ei ole ympäristöministeriötä.

Kokoomukselta en löytänyt ympäristöministeriön lakkauttamisehdotus, joka voinee johtua siitäkin, että heillä on nimellisesti se posti hallussaan.  Toisaalta uskoisin, että Kokoomus voisi kannattaa kyseisen ministeriön yksityistämistä eikä vastusta jyrkästi myöskään lakkauttamista.

Organisaatioiden luutuneita rakenteita tulisi aika ajoin uudistaa. Mikseipä ministeriöiden lakkautuskin voisi toimia uudistavana tekijänä?

Linkkejä

http://yle.fi/uutiset/ymparistoministerion_kohtalo_vaakalaudalla__nain_hoidettu_muualla_euroopassa/8012002 (Linkki) YLE uutinen asiasta

https://www.facebook.com/119054448115588/posts/962559937098364 (Linkki) Linkki, joka kertonee, että artikkelin alussa mainittu keräys oli käynnissä. Varsinainen linkki saattaa olla jo toimimatonkin?

Advertisement

3 responses to “Se on menoa nyt, ympäristöministeriö?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.