Eija-Riitta Korholan väitöstilaisuus


Kävinpä takarivistä kuuntelemassa kaikkien tunteman poliitikon ja ympäristöasiantuntijan, Eija-Riitta Korholan väitöstilaisuuden. Tyydyn tässä lähinnä esittelemään tilaisuutta kuvin ja ehkä palaan sisältöön vielä tarkemmin tuonnempana. Linkkiosiosta saanee kattavan kuvan itse väitösasiasta.

Kuva 1. Väitösluento on alkamaisillaan.

Kuva 1. Väitösluento on alkamaisillaan.

Kuva 2. Pieni juhlasali oli miltei täynnä. Pöydän takana vasemmalta: Vastaväittäjä professori Ye Qi, kustos professori Ilmo Massa ja väittelijä Korhola.

Kuva 2. Pieni juhlasali oli miltei täynnä. Pöydän takana vasemmalta: Vastaväittäjä professori Ye Qi, kustos professori Ilmo Massa ja väittelijä Korhola.

Kuva 3. Varsinaisen väitöstilaisuuden jälkeen alkoivat juhlat aulassa.

Kuva 3. Varsinaisen väitöstilaisuuden jälkeen alkoivat juhlat aulassa.

Kuva 4. Nyt onkin aihetta hymyyn.

Kuva 4. Nyt Eija-Riitalla onkin aihetta hymyyn.

Vaikutelmia

Heti ensimmäisenä kävi mielessä se, ettei suomi kelpaa tieteen kieleksi. Ainoa toivomme on, että tulkkausohjelmistot kehittyvät niin, että vastaanottaja ymmärtää puhuttua suomea. Ennen sitä on vain hyväksyttävä, että englannista on tullut tieteen yleiskieli. Havaitsin samalla, että en olekaan kovin kyvykäs seuraamaan englanninkielistä puhetta.

Vastaväittäjä Qi teki perusteellista työtä, joten tilaisuuskin kesti kolmisen tuntia. Yhtenä poimintana voinen mainita sen, että kun väittelijä Korhola toi esiin Kioton protokollan epäonnistumisia, vastaväittäjä esitti ajatuksena, että onhan se ollut hyödyllinen Kiinalle, joka on samalla auttanut EU:ta vähentämään päästöjään mm. kiinalaisilla aurinkopaneeleilla. Väittelijä Korhola kuitenkin toi esille hiilivuodon ja kulutuksesta laskettujen päästöjen kasvun EU-alueella.

Väittelijä Korhola toi esille keskustelussa Climategate-vuodon. Tämä liittyi muistaakseni siihen, että jotkut vaikutusvaltaiset ilmastotieteilijät pyrkivät olemaan myös puoltajia (advocates), tässä siis vihreän maailman tai aatteen.  Tästä climategate-aiheesta Korhola kertoi Kööpenhaminassa 2009 vaietun, kysymyksiin ei vastattu. Luulinkin tämän kysymyksen jo hautautuneen.

Tärkeintä tilaisuudessa

Vastaväittäjä Qi esitti Korholan väitöskirjan hyväksymistä.

Pikaisia jälkivaikutelmiani

Olen blogissani käsitellyt joitain samoja aiheita samansuuntaisesti kuin Eija-Riitta Korhola väitöstyössään. Isoin ero lienee asenteessani Korholan välttämättömänä pitämään ilmastotieteeseen. Taidankin myönnytyksenäni vaihtaa termin ennustekyvytön termiksi postmoderni.

Linkkejä

Eija-Riitta Korholan oma tiedote väitöskirjastaan(Linkki):

Väitös: 15.marraskuuta 2014: EU on kasvattanut päästöjään satoja miljardeja maksaneiden ilmastotoimiensa aikana (Korhola)

Väitöskirjan tiivistelmä(Linkki):

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/136507

VäitöskirjaPDF(LinkkiPDF):

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/136507/Therisea.pdf?sequence=1

 

2 responses to “Eija-Riitta Korholan väitöstilaisuus

  1. ”Taidankin myönnytyksenäni vaihtaa termin ennustekyvytön termiksi postmoderni.”
    Noniin, taisinpa kuulla/tulkita väärin tuon sanan. Ainakin väitöskirjassa on termi post-normal, josta esiintyy toisaalla suomennoksena sanaa postnormaali. Tätä nyt sitten käytän.

    Tykkää

  2. Jätin artikkelissani juorut kertomatta, mutta tunnistin sentään muutamia julkiksia tilaisuudesta, kuten Panu Rajalan. Hän pitääkin jonkinlaista umpiblogia, jossa kertoo varsin tarkasti tilaisuudesta, siltä osin kuin oli paikalla:

    Eija-Riitan väitös ja Erkon rakkaudet


    Mitä muuta Rajalasta voi sanoa? Hän on jo aiemmin murskannut illuusioni Suomi-neidosta ja käyttää blogissaan ottamaani valokuva ilman lähdemainintaa leimaten työnsä omakseen.

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.