Lindzenin kirje ja vetoomus


MIT:in professori emeritus Richard Lindzen on lähestynyt USA:n presidentti Trumpia kirjeellä, jossa vedotaan USA:ta luopumaan YK:n ilmastosopimuksesta. Kirjeen liitteenä on n. 300 allekirjoitajan vetoomus. Ainoa löytämäni suomalaisnimi listassa oli Boris Winterhalter. Pohjoismaista oli muuten hyvä edustus nimilistalla. Alla vetoomusteksti ja sen suomennos. Siitä käynee ilmi kirjeenkin tarkoitus.

PETITION
We urge the United States government, and others, to withdraw from the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). We support reasonable and cost-effective environmental protection. But carbon dioxide, the target of the UNFCCC is not a pollutant but a major benefit to agriculture and other life on Earth. Observations since the UNFCCC was written 25 years ago show that warming from increased atmospheric CO2 will be benign — much less than initial model predictions.

VETOOMUS

Me kehotamme Yhdysvaltojen hallitusta, kuten muitakin, vetäytymään Ilmastonmuutosta koskevasta Yhdistyneiden Kansakuntien puitesopimuksesta (UNFCCC). Me tuemme kohtuullista ja kustannustehokasta ympäristön suojelua. Hiilidioksidi, UNFCCC:n kohde, ei kuitenkaan ole saaste vaan suuri etu maataloudelle ja muulle elämälle maapallolla. Sen jälkeen kun UNFCCC oli kirjoitettu 25 vuotta sitten, havainnot ovat osoittaneet, että ilmakehän lisääntyneen CO2:n aiheuttama lämpeneminen tulee olemaan leppeää — paljon vähäisempää kuin alkuperäiset malliennusteet.

Professori Richard Lindzeniä en ole pitänyt erityisemmin poliittisena hahmona, vaan enemminkin ilmastotieteen valtavirtaa vastaan uivana tutkijana. Tämä on oikeastaan ensimmäinen kerta, kun huomaan hänen politikoivan. Lindzenin kirje on hyvin ajoitettu ja muista lähteistä on Trumpin kantakin ilmastonvakiointiin tullut jo ilmi. Kirje hyödyttänee Trumpia, koska hän voi vedota siihen tehdessään säästöpäätöksen, jonka olisi muutenkin tehnyt.

Nettihakuni ei tuottanut yhtään osumaa valtamediaan tämän kirjeen osalta. Mitä siitäkin pitäisi päätellä, koska varsin merkittävästä asiasta on joka tapauksessa kyse?

Linkkejä

https://wattsupwiththat.com/2017/02/25/richard-lindzen-petition-to-president-trump-withdraw-from-the-un-convention-on-climate-change/ (Linkki) WUWT-artikkeli, josta on luettavissa Lindzenin kirjekin.

http://www.eenews.net/assets/2017/02/23/document_gw_07.pdf (LinkkiPDF) Vetoomus allekirjoittajineen.

https://climatism.wordpress.com/2017/02/26/richard-lindzen-petition-to-president-trump-withdraw-from-the-un-convention-on-climate-change/ (Linkki) Nettiuutisointia kirjeestä.

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1994/19940061/19940061_2 (Linkki) Puitesopimus, josta irtautumista vaaditaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Lindzen (Linkki) Wikipedian laaja henkilöartikkeli Lindzenistä (englanniksi).

https://fi.wikipedia.org/wiki/YK:n_ilmastonmuutoskonventti (Linkki) Lyhyt Wikipedian taisteluartikkeli UNFCCC:stä.

 

7 responses to “Lindzenin kirje ja vetoomus

  1. Aika väsynyttä vaatia että tiedeyhteisöjen kanta asiasta sivuutetaan. Noh, Trump on sen verran tahvo että voi onnistuakin, LOL :D

    Tykkää

    • Veikkaat vähän samaa lopputulosta kuin minäkin? Silti valtamedian vaikeneminen on hiukka outoa. Ehkäpä ne nostavat metakan jälkikäteen?

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.