Tuplavaraslähtö hurrikaanikaudelle 2016


Se on taas Atlantin hurrikaanikausi alkanut. Nyt on myös kohtuullisen hyvä aika esittää perinteisiä hurrikaaniveikkauksia, vaikkakin kaksi varaslähtöä on jo ehtinytkin tapahtunut tapahtua. Ensimmäinen tämän vuoden hurrikaani Alex esiintyi jo tammikuussa. Mielestäni se oli paremminkin kauden 2015 myöhästynyt tapaus kuin tämän kauden ensimmäinen, mutta täytynee noudattaa toisten käyttämää kalenteria.

Kiinteä veikkaukseni vuodelta 2014 on nyt hyvässä seurassa, sillä se ei ole äärimmäisenä juuri missään suhteessa. Tarkoittaa samalla sitä, että sen on vaikea olla eniten virheellinen. Mitä muuten himmeästi häämöttäviin virhelukemiin tulee, niin käytetty matematiikka ei toimi varaslähtöjen vuoksi kovinkaan hyvin näin kauden 1. päivänä. UKMO ilmoittaa veikkaavansa vain viralliselle hurrikaanikaudelle kesäkuun alusta marraskuun loppuun, mikä onkin huomioitu taulukkoni virhesarakkeessa.

El Niñon loppuminen ja La Niñan mahdollinen alkaminen on vaikuttamassa tuoreisiin ennusteisiin. Esimerkiksi TSR (Tropical Storm Risk) (Linkki), joka on puhtaasti trooppisiin myrskyihin keskittynyt organisaatio, kasvatti uhka-arviotaan reippaasti toukokuun veikkauksessaan verrattuna aiempiin arvioihinsa.

Globaalisti trooppiset syklonit näyttäisivät päässeen ohi energiaminimikaudestaan ja ovat nyt reilulla keskimääräisellä tasolla (Linkki).

Tätä kirjoitettaessa USA:n kansallisen hurrikaanikeskuksen kartalla näkyy vielä häipyvän trooppisen Bonnie-myrskyn jälki punaisena rastina kuvan 2 mukaisesti. Bonnie oli siis nimetty trooppinen  myrsky, muttei varsinainen hurrikaani. Sehän se oli se toinen varaslähdön ottajista.

Kuva 2.

Kuva 2.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin syksyyn asti tästä aiheesta.

2.6.2016 Sittenkin pieni täydennys, koska veikkauksia olikin tullut 1.6 pari lisää:

Kuva 3. Täydennetty veikkauslista.

Kuva 3. Täydennetty veikkauslista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.