WUWT-pläjäys


Linkkilistaltani löytyvä WUWT-sivusto on ilmeisesti maailman suosituimpia ilmastoaiheisia sivustoja. Se on aika selkeästi ilmastopelottelua vastaan ja jutut valikoituvat sitten sillä perusteella. Sivuston perustaja A. Watts pyrkii pitämään täysin valheelliset jutut poissa. Osui pari kärjekästä tuoretta juttua sieltä silmiini, niin ajattelin laatia sellaisen sekametelikoosteartikkelin, jossa on linkki WUWT-artikeliin ja pieni laatimani kuvaus artikkelista ja ehkä jotain vähän aiheestakin.

Epäkauhuelokuva

WUWT-artikkelissa esitellään elokuvaa ”Climate The Movie” (Linkki). Muutaman minuutin filmiä alusta katsoneena ja WUWT-artikkelin vilaisseena arvelen, että se näyttäisi antavan suunvuoroa ilmastonmuutosepäilijöille, siis ilmastotieteessä vähemmistöön jääneille tieteilijöille ja puhuvan rahoituksesta. Vaan onhan siinä ilmasto-Gretakin äänessä. Arvelen, että kyse on epäkauhuelokuvasta, jossa kerrotaan, mitä ei ainakaan kannata pelätä. Tasapainottaa elokuvatarjontaa, kun on taitanut Vapaudenpatsaskin upota joissakin kauhuelokuvissa.

”Uppoavat” saaret lisäävät pinta-alaansa

Alunperin The Daily Scepticsissä julkaistu Chris Morrisin WUWT-artikkeli kertoo uudesta tutkimuksesta (Linkki), jonka mukaan merenpinnan kohoaminen ei ole erityisemmin vähentänyt saarien pinta-alaa viime vuosikymmeninä. he Guardianinkin harjoittama ilmastopelottelu asetetaan kyseenalaiseksi. Tutkielmaviite: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17538947.2024.2329816 (Linkki).

Ilmastonlämpeneminen aiheuttaa sään kylmenemistä

Melko vanha väitehän on, että ihmistekoinen ilmastonlämpeneminen voi aiheuttaa sään tai ilmaston kylmenemistä, ellemme ole valmiita maksamaan ilmastonvakioinnista. WUWT-artikkelissa kerrotaan tästä Mongolian osalta (Linkki). Itse asiassa artikkeli on Paul Homewoodin omalla blogillaan aiemmin julkaisema juttu, jonka sisältö on miltei pelkästään kopiota The Telegrammin Mongolian ravinto-, sää- ja ilmasto-ongelmista kertovasta artikkelista (Linkki).

Transujen seksityö kärsii ilmastonmuutoksesta

Marc Moranon WUWT-artikkeli kertoo transseksuaalisten indonesialaisten seksityöläisten kärsivän ilmastonmuutoksesta asiakaskadon muodossa (Linkki). Moranon juttu on hänen omasta blogistaan ja siinä tietolähteenä on UK Independent. Tähän ei arvaa omaa kommenttiaan laittakaan, paitsi ehkä sen verran, että näin vasenkätiseen vähemmistöön kuuluvana olen havainnut paitojen napituksenkin olevan oikeakätisille suunnattua ja kireiden napireikien tapauksessa tuntuu haittaa olevan. Voisikohan se olla ilmastonmuutoksesta johtuvaa?

Mitäpä näistä? No ainakin WUWT-sivustolla näyttää olevan paljon juttuja. Tuo Moranon juttukin on eiliseltä päivältä ja sen jälkeen on ilmestynyt jo 10 uutta. Tällä kertaa poimintoihini osui vain yksi tiedejulkaisun suoraan innoittama WUWT-artikkeli ja kaksi artikkelia oli lehdistökritiikkiä. Yksi sitten mennee elokuvamainostuksen sarjaan? Eli onhan tuolla monipuolisuuttakin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.