Sivustoesittelyssä Everything Climate


Kuva 1. Kuvankaappauslähde: https://everythingclimate.com/

Siitä onkin vierähtänyt jo aikaa, kun viimeksi esittelin jotain ilmastoaiheista sivustoa tai blogia. No nyt kun kävin lueskelemassa HotWhopperin sivuja, niin sieltähän pomppasi silmilleni tämmöinen :”Anthony Watts has set up a new website … His disinformation website is called Everything Climate.” Tässähän on kaksi syytä esitellä sivustoa: 1) Miriam O’Brien haukkuu sitä ja 2) Anthony Watts on mainittu.

Everything Climate -sivusto (EC) näyttäisi olevan ryhmitelty aiheiden mukaisiin artikkeleihin (Linkki), joiden rakenne vaikuttaa ainakin pääosin olevan se, että niissä esitetään joku tyypillinen ”hälyttävä” ilmastouutinen tai väite ja sitten kerrotaan, ettei mitään syytä panikointiin ole. Sivusto ei ole keskusteleva, kuten Wattsin WUWT-blogisivusto. Vaan tiivistelmäsivuilla on tietoiskukokoelma ja itse artikkeli avautuu sitten napsauttamalla.

Tuota EC-sivustoa voinee käyttää ainakin siihen, että saa selville, millaisia vastaväitteitä esitetään valtavirran ilmastoväitteille. Kohtalainen osa EC:n vastaesityksistä vaikuttaa ihan uskottavilta, mutta esimerkiksi lämpötilan kohoamisesta syytettynä on El Niño. Niinhän se onkin, että globaali lämpötila hyppää usein voimakkaan El Niño -vaiheen jälkeen uuteen ennätykseen. Merihän on myös tässä ilmastonlämpenemisen ajanjaksolla lämmennyt, jolloin El Niñon lämpöpumppaus ei ainakaan minua oikein vakuuta. Jos merestä osoitettaisiin jostain päin riittävän iso jäähtynyt vesimassa, joka riittäisi selittämän sekä meren pintaveden lämpenemisen, että ilmaston lämpenemisen, niin sitten asia olisi minulle selvä. Nyt se vaikuttaa enemmän siltä, että meren pintaan kertynyttä lämpöä purskahtaa sitten El Niño -vaiheessa ilmakehäänkin. Nämä ENSO-ilmiöthän esiintyvät trooppisella ilmastovyöhykkeellä, jossa pintamerivesi on lämpimämpää kuin globaali ilman keskilämpötila maan pinnan tasolla.

Verrattuna WUWT-sivustoon keskustelun puuttuminen saattaa vaatia EC-lukijalta vaivaa tarkistaa asiaa muistakin lähteistä, jos haluaa päästä suurempaan varmuuteen. WUWT-sivustollahan on yleensä kriittisiä kommentoijia, jotka oikaisevat mahdolliset blogiavauksen virheet tai huomauttavat niistä.

Lisätään nyt vielä sekin, etten löydä EC-sivustolta tekijätietoja, joten väite, että se olisi Anthony Wattsin toinen ilmastosivusto, jää minulta varmistamatta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.