Miksi Boston ostaa maakaasua Venäjältä?


WUWT-sivuston vakiokirjoittaja Andy May kysyy artikkelissaan (Linkki), miksi Boston ostaa maakaasua Venäjältä? WUWT-juttu onkin vain ”mainos” kirjoittajan varsinaisesta artikkelista (Linkki), joka on julkaistu nimestään päätellen trumppilaisessa American Greatness -mediassa. En nyt erityisesti halua sekaantua Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaan, mutta Boston on kuitenkin Uuden-Englannin suurin kaupunki (Linkki) ja tuo alue on demokraattipuolueen vahvaa kannatusaluetta.

Jutusta sitten selviää, että maakaasuputkien veto Uuden-Englannin alueelle tai ainakin sinne päin on estynyt oikeuskiistojen vuoksi (Linkki). Nesteytettyä maakaasua ei taas voi kuljettaa USA:n sisällä kuin yhdysvaltalaisilla aluksilla . Näin määrää ns. Jonesin laki (Linkki). Sopivaa kuljetuskapasiteettia ei vain löydy.

Tässä tapauksessa yhdistyy muutamia vähän toisistaan erillään olevia asioita. Ilmastonvakiointipyrkimykset ovat tuottaneet jaloja ajatuksia ja hintojen kallistumista. Venäjän hyökkäys Ukrainaan ei liene ilmastosotaa, mutta on pahentamassa edellä mainittuja jalojen ajatusten aiheuttamia vahinkoja. Hyökkääjälle asetetut talouspakotteet ovat nekin jaloja. Sitten on vähemmän jaloja tahoja, jotka rahastavat sillä, että välittävät venäläistä maakaasua eteenpäin ja eri lipun alla. Tuon WUWT-artikkelin kommenteissa kerrotaan uskottavia esimerkkejä välityspalveluista.

Mitäpä tästä? Rehellisesti sanottuna en juurikaan ole huolissani bostonilaisten maakaasun hinnasta. Paitsi, että kyse voi ollakin ennusmerkistä, mitä ilmastoidealismista seuraa. Jalojen ajatusten osalta harvalla taitaa olla sellaista kokonaisnäkemystä, että tietäisi, mitä muuta niistä jaloista toimista seuraa, kuin niitä toivottuja vaikutuksia. Vaikea on myös ennakoida Putinin kaltaisia häiriötekijöitä.

Kuva 1. Kuvituskuva nestekaasutankkerista. Tekijäviite: By Pline – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=900431

Linkkejä aiheeseen

https://www.forbes.com/sites/christopherhelman/2022/02/01/why-is-new-england-paying-the-equivalent-of-180-oil-for-natural-gas/?sh=588c12d30a73 (Linkki) Vähän ennen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan kirjoitettu artikkeli kertoo, että Uudessa-Englannissa maakaasu maksaa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Massachusetts (Linkki) Wikipedia-artikkeli

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.