Yle syyllistää suomalaisia


Nyt jäi jo usein käyttämäni kysymysmerkkikin pois otsikosta, sillä hermostuin Ylen Teksti-TV:n uutisointiin hiili- eli ilmastopäästöistä.

Kuva 1. Kuvankaappauslähde 3.11.2021 https://yle.fi/aihe/tekstitv

Kuva 1 on Ylen teksti-TV:n etusivulta, jossa kerrotaan Suomen päästöjen olevan edelleen korkealla.

Kuva 2. Kaappauslähde 3.11.2021: https://yle.fi/aihe/tekstitv

Kuva 3 on varsinaisesti se, josta suutuin sen verran, että tämä juttu sai syntynsä. Etnistä ihmisryhmää tarkoittava sana ”suomalainen” esiintyy lyhyessä uutisessa viisi kertaa kertaa ja suomalaisten asuttamaa maata tarkoittava sana ”Suomi” vielä kaksi kertaa. Syyllisyyttä ei kaadeta esimerkiksi kansainväliselle ilmastonvakioijien yhteisölle, jonka päästömittarit ovat sikseen viallisia, että hiilivuotoa esiintyy. Käytännössä siis kulutustavaroitakin tuottava teollisuus on paennut vapaan saastutuksen vyöhykkeelle, kuten Kiinaan. Samalla Kiinassa on lisätty ilmaa saatuttavia kivihiilivoimaloita, kun taas maailman puhtaimmat kivihiilivoimalat Suomessa ovat sulkemassa oviaan. Erona tässä se, että Suomessa kivihiilivoimalan piipusta tuleva ilma sisältää vähemmän pienhiukkasia kuin voimalan sisäänottama ilma, Kiinassa taas asia on päinvastoin, kun suodattimia ei ole, tai ne eivät toimi.

Eikä Yle kaada syyllisyyttä EU:llekaan, vaikka ihan sama päästölisäys kulutuksestas laskien on ollut koko EU:n ongelma, ehkä on edelleen.

Jos sitten asiaa tarkastellaan vielä laajemmin, niin Suomessa turve lasketaan fossiiliseksi polttoaineeksi, mitä se ei ole esim. Ruotissa ja kaiken lisäksi Suomea edustaneet ”viherniinistöt” ovat jättäneet luonnonsoittemmekin hiilinielut pois hiilitaseestamme.Tuosta kulutuksen lisääntyneestä hiilipäästöstä huolimatta Suomi saattaisi jo olla hiilineutraali maa, jos laskelmat tehtäisiin reilusti ja rehellissti.

Ylen uutisointi on sikälikin ikävää, että ilmastoahdistus on alkanut olla vakava uhka Suomessa propagandan seurauksena. Syyllistämistä ei tarvittaisi enää yhtään lisää.

One response to “Yle syyllistää suomalaisia

 1. Tietysti punavihreiden ihannekaupungissa siellä kaukana kapulissa on potentiaalisia vihernopelisteja niin, että livettää! Miksiköhän?
  No siksi, että joku sadoista suomalaisista johtavista punaviherajattelijoista on selevästi sanonut niin.
  Tämänkin Roskasaitin blogipostauksen myötä on yhä selvempää, että noin jyrkkien aatteiden kansainvälisten kannattajien olisi kannattanut mieluummin pitää kapulin kommarien punaliput puhtaina ja pystyttää uudestaan rujot patsaat kuin säilyttää kaikkialla oman aatteensa mukainen posketon valehtelu.
  Vaan ei kai se ole edes teoriassa mahdollista, että punaviheraatteet voisivat edes päästä alkuun ilman kantavaa voimaansa eli valehtelua. Maailman puhtaimmissa jo tyhjissä hiilivoimaloissa Suomessa kaikuvat nyt vain riettaiden poliitikkojen kakkapuheet.
  Monille meistä tuhmista suomalaisita tulee vielä kymmenien vuosien jälkeenkin omassa maassamme kylmää, nälkää ja puutetta. Kapulin huumeloortit jakanevat edelleen maaorjilleen paksuilla setelinipuilla ostettuja eväitä. Näin on!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.