Tiedotussota, seuraako poliisivaltio vai lämmistelyn loppu?


Kuva 1.

Kuva 1.

Ilmastoasioissa on tiedotussota menossa. Esimerkiksi tieteen historian professori Oreskes pitää ilmastotieteen vastustajien strategiaa erittäin tehokkaana(Linkki). Häntä voinee pitää asiantuntijana, sillä hänen vuonna 2010 julkaisemansa ”ilmastodenialisteja” arvostelevan kirjan jälkeen on ainakin hänen synnyinmaansa politiikka siirtynyt ilmastokriittisempään suuntaan. Hän ei näyttäisi mainitsevan ilmastotieteen ennustekyvyttömyyttä minään syynä mihinkään. Ilmeisesti hän uskookin ilmastotieteen olevan hyvin ennustekykyinen?

Tiedotussodan osalta riittää melkeinpä, että lukee The Guardianin sivustoa. Siellä uutisoidaan nyt(Linkki), että lämpenemisvastustajat lämpenemiskriittiset saavat tutkimuksen mukaan suhteettomasti palstatilaa. Yksinkertainen selitys tälle: saman toistaminen ei ole uutinen, joten poikkeava tieteellinen vähemmistökanta on useammin uutinen. Samoilta sivuilta löytyy myös sensuurihenkinen uutinen(Linkki): PR-yritys ei hyväksy lämpenemisen kieltäviä asiakkaita. Ehkäpä Greenpeace ja kumppanit ovat riittävän rahakkaita asiakkaita?

Britannian vihreät vaativat toimintakieltoa toisinajattelijoille(Linkki). Samaan suuntaan eteni myös BBC(Linkki), toimiessaan vihreiden propagandistina. Ehkä propaganda ei tehonnut riittävästi, koska nyt onkin jo siirrytty avoimeen sensuuriin(Linkki)? Eiköhän tässä jo vuosi 1984 ala lähestymään.

Sotahan koostuu erillisistä taisteluista. Mike Marriott taisteli omansa. Hän on australialainen kirjastovirkailija, joka piti Watching the Deniers –blogia(Linkki), lyhennettynä WtD. Eräs hänen aiheensa oli etsiä virheitä Andrew Boltin artikkelista “The death of global warmism: 10 signs of hope”. Suomennan tuon otsikon ”Globaalin lämmistelyn kuolema: 10 toivon merkkiä”. Kun Boltin artikkeli näyttäisi olevan luettavissa vain painetussa australialaisessa Herald Sun -lehdessä, en pysty arvioimaan WtD:n kritiikin osuvuutta sinänsä. Marriott kirjoitti kuvassa 1 otsikoina näkyvät kirjoituksensa toukokuussa 2013 ja sen jälkeen Australiassa on tapahtunut mm. se, että Tony Abbott voitti vaalit lämmistelyn vastaisella kampanjalla syyskuussa 2013. Huhtikuussa 2014 tapahtui kuva 2, eli Marriott heitti pyyhkeen kehään.  Heinäkuussa 2014 Australiassa äänestettiin hiilivero nurin(Linkki). Aika harva tiedostusväline Suomessa näyttäisi uutisoineen tästä voitosta  pikaisen nettihaun perusteella. Kun jätin hakutermistä pois hiiliveron, löysin YLEn uutisen(Linkki).

Ehkä on liioiteltua sanoa, että globaali lämmistely olisi jo kokonaan kuollut, mutta tokihan isossa ruumissa lämpöä riittäisi pitkään vielä kuoleman jälkeenkin.  Seurataan tilannetta.

Kuva 2.

Kuva 2.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.