Kevennys: ilmatiede kertoo


Näkyi joku uutinen, että ädinmaitojuusto oli tarkoitettu aprillipilaksi, mutta se karkasi jo 1.2. mediaan. No ilmatiede kertoi vuonna 2022: ”Uusin tulos kertoo, että lämpeneminen on kiihtynyt entisestään, ja se vaikuttaa myös Suomeen. Tulemme kokemaan jopa kolminkertaisen lämpenemisen muuhun maailmaan verrattuna tällä vuosisadalla, ja talvella vielä tätäkin enemmän.” (Linkki)

Mitä sitten lämpeneminen talvella tarkoittaa? Ilmatiede vastaa vuonna 2024: ”Suomessa on syytä varautua pitkiin pakkasjaksoihin myös tulevina talvina.”(Linkki)

1 responses to “Kevennys: ilmatiede kertoo

  1. Näin. Tulokset on milloin mitäkin, vaikka olisi kuinka ’asiantuntijat’ asialla. Mutta onpa meillä tarpeellisuuden, tärkeyden ja asiantuntevuuden mittariksi kehitetty EU-rahoituskoneistot. Kun jos on luvassa EU-rahoitusta, isot kunnianarvoisat virkamiehistöt on korppeina saaliilla. EU-rahoitushan tuo paitsi rahaa, myös ylimääräistä gloriaa. Vaikka meidän maksamistamme rahoista aina jääkin kymmenykset EU-virkapapistolle. Mitäpä emme maksaisi gloriasta ja hyvä-veli-verkostoista.

    Vähintäänkin kaikki tutkimukset tai ainakin niistä uutisointi väsätään tukemaan paha CO2-hypoteesia ja hiilinielut on tärkeitä. Suomessa ei voi tehdä organisaaton tutkimusta, jossa vähintään julkistuksessa ei
    yritetä kaikin tavoin vähätellä Suomen luonnollisia hiilinieluja ja korostaa ihmistoimintaista pahaa hiiltä tuottavaa toimintaa.

    Halutaan salata tosiasia, että Suomi on suuri hiilinielu. Motiivi on tutkijoilla ja organisaatioilla toki rehellinen, eli lisää tukirahoja EU:lta. Tutkija eikä organisaatio ei elä pyhällä hengellä.

    Esimerkkinä: Käykö linkkaamastani jutusta ja aihepiirin keskustelusta ilmi, että vesistöt on suuria hiilinieluja vai ei? Vastaus: Suomessakin on valtavasti isoja hiilinieluja, mutta ne eivät kelpaa EU:n greenpeace-dogmiin, Niitä on ainakin vähäteltävä rahoitusmääräyksiin sopiviksi jopa professorivoimin.

    https://blogs.helsinki.fi/mgheikki/2023/09/15/jarvet-osana-hiilen-kiertokulkua/

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.