Ilmastovaalitarjous


Roskasaitillahan on esitelty eri vaaleissa eri ehdokkaita, joilla on ollut ilmastoasia jotenkin teemana. Esittelyt olen pyrkinyt pitämään äänestämään kannustavina, siis mustamaalaamattomina. Tässä esimerkkiä (Linkki). Se on sitten toinen juttu, että jos ehdokas on esillä Roskasaitilla, niin läpipääsy vaaleissa vaikuttaa varsin epätodennäköiseltä.

No siis ajatuksenani onkin pyytää lukijoitani laittamaan joko sähköpostilla tai kommentilla tähän avaukseen viittauksia ilmastoehdokkaisiin. Siis että ehdokas on jotain kantaa ottamassa ilmastoasioihin ja mahdollisesti esittelijällekin mieluisa. Ja koska ajattelin sitten koostaa ”vaalimainoksen” ilmastoehdokkaista, niin jos noissa esittelyviesteissä ei erikseen kielletä käyttämästä sitä tekstiä siihen tulevaan blogijuttuuni, niin saatan käyttääkin.

Noin yleisellä tasolla pidän hienona asiana, että ihmiset suostuvat puolueiden (tai mikseipä valitsijayhdistysten) ehdokkaiksi vaaleissa. En esimerkiksi erityisesti symppaa kommunisteja, mutta onhan se kuitenkin parempi, että pyrkivät vaikuttamaan demokraattisesti kuin väkivaltaisesti. Niin ei sitten mitään puolueisiin liittyvää rajaa noissa ehdotuksissa, mutta jos yhdestä puolueesta tulee viittaus 100 ilmastoehdokkaaseen, niin en nyt sentään ala kaikkia nostamaan siihen vaaliblogiin, mutta kyllä ne linkit voivat jäädä tämän blogiavauksen kommentteihin. Ehkä pari ilmastoehdokasta puolueestaan on käytännön ylärajana? Perussuomalainen kun olen, niin saatan sallia itselleni tässä lievän kotiinpäin vedon lukumäärissä.

Ennakkoäänestys vuoden 2023 eduskuntavaaleissa alkaa 22.3, joka on siis ensi keskiviikko. Se vaaliblogi on tarkoitus julkaista niillä huittein, ehkä optimaalisimmin tiistaina.

Nyt ei muuta kuin rentoa viikonlopun jatkoa ja pientä vaivannäköä lukijoilleni. Niin saan itse laiskotella.

Artikkelikuvan tekijäviite: By Alvesgaspar – Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27765535

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.