Nyt vuorossa pilvialbedon muutos


Ned Nikolov ja Karl Zeller ovat julkaiseet tutkielmansa (LinkkiPDF) kiviplaneettojen tasapainotilaisesta ilmastoherkkyydestä ECS. Jutun löysin alunperin Tallbloke-blogista (Linkki). Tutkielman tulos on ilmastotieteen valtavirran tulkinnan räjäyttävä: [The reality is that the Earth’s ECS to CO2 is essentially zero due to a minuscule contribution of this gas to the total atmospheric pressure on our planet.] Eli CO2:n tasapainotilainen ilmastoherkkyys on lähes nolla, verrannollinen CO2:n osuuteen ilmanpaineessamme. Pääsyyksi tutkijat ovat löytäneet albedon vaihtelun, erityisesti pilvialbedon vaihtelun planeetallamme.

Hyväähän Nikolovin ja Zellerin tutkielmassa on ainakin se, että tarkastelussa on mukana useita taivaankappaleita, siis planeettoja ja kuita. Tutkielman matematiikka on todennäköisesti kohdillaan, mutta sitä en edes yrittänyt tarkistaa.

Itse pyrin suhtautumaan vallankumouksellisiin tutkimustuloksiin niin, että ne kaipaavat enemmän vahvistusta kuin paradigman mukaiset tulokset. Tässä tuota ulkopuolista vahvistusta kaivattaisiin roppakaupalla, jonka jälkeen prof. Jyrki Kauppiselle ja näille kahdelle tutkijalle ehkä voitaisiin ojentaa Nobel-palkinnot.

Epäilevä Risto esittää kysymyksiä:

  1. Sopiiko tasapainotila kuvaamaan maapallon ilmastoa?
  2. Mikä epäsuora vaikutus hiilidioksidilisäyksellä on pilvialbedoon?
  3. Tarkoittaako ”open peer review paper” tässä sitä, ettei yksikään tieteellinen lehti ole ottanut tutkielmaa julkaistavakseen?

Yksi aiempi artikkelini pilvisyysvaikutuksesta saattaa täydentää tätä nyt käsillä olevaa artikkeliani (Linkki).

Tekijäviite: By NASA/Apollo 17 crew; taken by either Harrison Schmitt or Ron Evans – https://web.archive.org/web/20160112123725/http://grin.hq.nasa.gov/ABSTRACTS/GPN-2000-001138.html (image link); see also https://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_329.html, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43894484

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.