Hyökkääkö Venäjä hiilineutraalisti?


Putinin johtama Venäjä on aloittanut hyökkäyksen koko Ukrainaan (Linkki). Odottelen ilmastonvakioijien paheksuvan tätä operaatiota sillä perusteella, ettei Venäjän toiminta ole hiilineutraalia. Sehän olisi ainakin loogista, jos ajatellaan ilmastonvakioijien aiempia vaatimuksia hiilineutraalisuudesta.

Vai voisiko olla niin, että Venäjä ja Kiina ovatkin paheksunnan kohteeksi kelpaamattomia ilmastonvakioijille? Suhteessa siihen, miten paljon Venäjä tuottaa fossiilisia polttoaineita ja miten paljon Kiina niitä polttaa, tässä herää epäilys, etteivät ilmastonvakioijat olekaan ihan vilpitöntä väkeä.

Jää nähtäväksi, lopettaako mikään maa Venäjän maakaasun ostamisen, jolla toimella sitten kompensoitaisiin tuota Venäjän armeijan aiheuttamaa hiilipäästöä. Vaan voihan Putinkin sulkea hanoja, mikäli näkee niiden olevan liian isollaan? Näin maailma pelastuisi?

Kuva 1. Kkuvan kaappaus Ylen sivulta 24.2.2022. Kuvassa linkki uutiseen.
Advertisement

4 responses to “Hyökkääkö Venäjä hiilineutraalisti?

 1. Ainakin vihreät on kuplassaan iloisia, että vähähiilinen kupla laajenee.
  – Saksan pääministeri ilmoitti, ettei pohjoisvirta-putki kakkosta oteta käyttöön.
  – Sitten venäjä presidentti päätteli, ettei ukrainankaan putkia tarvita.
  – Jatko jää nähtäväksi: Kuka osapuoli sulkee pohjoisvirta-putki ykkösen käytön. Yksi vaihtoehto: Vihreät natoaktivistit varmaan valtaa kaasuasemia ja sulkee hanoja näin innostavassa tilanteessa.

  Ja kaasun sulkeutuessa, energia on korvattava hiilellä. Ja maailman eliöstö rikastuu. Tai eivät suljekaan ydinlaitoksia ja ilma siltä osin puhdistuu.

  Liked by 1 henkilö

 2. Tämän viestin kirjoitin aluksi juurikin tänne jatkoksi. Mutta koska en saanut sitä googlesta läpi, laitoin myös tuonne:
  https://www.tivi.fi/uutiset/tv/c91d7874-606c-4554-a030-4273e0144b88?ref=newsletter:257d&utm_source=Tivi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Tivi_Uutiskirje
  ———–
  Aiemmin olen aprikoinut, mahtaako vihreät ynnä muut natoistit sulkea Nord Stream I – kaasuputken. Siis Pohjoinen Virta I – putki. Ei heidän ehkä tarvitsekaan. Jos kyber hyökkäykset todella alkaisivat, niin seuraukset olisivat todella ’mielenkiintoiset’. Kybersodan aloitusliike voisi olla mm Venäjän sulkeminen kansainvälisestä maksujärjestelmästä. Ja jos kaasusta ei tule maksuja, ei kai sitä kaasuakaan anneta.

  Mutta ei vain huonoa, on myös mahdollisuuksia:
  Länsi-Ukrainasta muodostuu suuri halvan työvoiman karsina. Sieltä saa Suomi ja kaikki muut EU-maat kaipaamaansa työvoimaa halvalla. Työvoimaa on kaikkiin tarpeisiin moneksi vuodeksi.
  – Ennen kaikkea maatalouden ja kuljetuksen ahkeria tekijöitä. Onhan osoittautunut, että jo puolalaiset on olleet liian kalliita lännen vaativaan hintatietoiseen makuun. Ja työvoimaa tarvitaan kun kaasuttomassa kuplassa ei ole myöskään lannoitteita ja ajoaineita ja kybersodassa maksuliikenne ei toimi. Jos näitä kriisien uhreja ei olisi, jopa vihreät aktivistitkin joutuisi oikeisiin luomutöihin pelloille. Ja tutustuisi siihen, miten hyvää se onkaan, että on nautojen lantaa lannoitukseen.
  – Palkkasotilaita kaikkinaisiin turvallisuuspalveluihin
  – Seksiterapia-työntekijöitä puutteenalaisia auttamaan
  – Myös muuta terveysalan toimijoita laaja-alaisesti

  Siis kiitos EU:n ja USA:n kriisinhoidolle, ne tuovat meille kaivattua työvoimaa puutteeseemme. Olen ymmärtänyt, että kaikki ovat valmiita vastaanottamaan, jos ei arabialainen saanut tulla, niin eurooppalaista työvoimaa. Ja monen ihmisen horisonttikin on laajentunut huomaamaan, että Ukraina ja Venäjä kuuluvat Eurooppaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.