”Suomen tarvitsemat ilmastotoimet”


Miten ollakaan, satuin katsomaan Ylen aamu-uutisia ja sieltä korviini tarttui hallituksen ilmastokiistaa koskevasta uutisesta otsikossakin näkyvä ”Suomen tarvitsemat ilmastotoimet”. Lyhyt vastaus tähän on, ettei Suomi tarvitse mitään ilmastonvakiointitoimia, koska lämpö on meille hyväksi. Pellot kasvavat paremmin ja lumitöitä on vähemmän. Lämmitysenergian tarve vähenee jne.

”Suomen tarvitsemat ilmastotoimet” arvattavastikin tarkoittaa niitä ilmastotoimia, joita muu maailma EU:n johdolla vaatii Suomellta. Tältä osin kunniahimokkuus voi käydä kalliiksikin, jos järki puuttuu matkasta. Yhteisiin talkoisiin on toki pikku pakko vähän osallistua, mutta pitäisi varoa tekemästä itselleen sellaista vahinkoa, josta muut eivät kuitenkaan maksa meille kompensaatiota. Jos vaikka jätettäisiin laskuista pois meille erittäin haitallinen pienoisjääkausi, jota ilmastonlämmitystoimet ehkäisevät, niin Suomen erilaatuisuus keskimääräiseen EU-maahan verrattuna saattaa jo aiheuttaa ongelmaa. Esimerkkinä se, että Suomen metsät ovat talousmetsiä, vähän kuin puupeltoja. EU:n näkövinkkeli on toinen tässä asiassa, mutta eivät saksalaisetkaan ole ottamassa rikkaruohoja vehnäpelloilleen, vaikka niin peltojen monimuotoisuutta saisi lisättyä ja varmaan myös pörriäisiä.

Suomen hallituksessa olevat vihreät vaikuttavat globalisteilta, joiden ajatukset ovat kuin Saksasta lainattuja. Eivät koskaan ole ajamassa Suomen parasta siksi, että se olisi kansallinen etu. Keskustassa Suomen etu ei sentään ole häpeä ja demareillakin on ymmärrystä ainakin metsätalouden työpaikkojen verran.

Kunnianhimokkuudella on varmaan monia käyttökohteita ilmastopolitiikassakin. Ensiksikin hallituksen kunnianhimokkaat ilmastopäätökset sataisivat vihreiden laariin. Tämän voi ymmärtää, ehkä jopa hyväksyä. Mitenkäs kävikään Soinin sinisille hallitustaipaleen jälkeisissä vaaleissa, kun äänestäjäkunnan toiveita ei oltu kuunneltu? Kunnianhimokkuus voinee myös tuottaa jonkun myytävän tuotteen tai palvelun, josta sitten tulee kansantaloudelle säästöä tai tuloja. Vaan kun muistelee tuulivoimaloihin liitetyt ennakkotoiveet, niin kovin paljoa ei kannattane toivoa. Kunnianhimokkuutta voi perustella myös esimerkin näytöllä, mutta tämä on Suomen osalta melko turhaa. Olemmehan näyttäneet mm. väestönkasvussa esimerkkiä koko maailmalle, mutta kuka siitä on ottanut onkeensa? Väestönkasvuhan on ilmastopäästöjen kasvun toinen vaikutustekijä, toinen on elintason kohottaminen. Näitä pääasiallisia vaikutustekijöitähän ei juuri koskaan nosteta ilmastopolitiikan päätöspöydille.

Raporttini Ylen uutisista päättyy tähän.

Advertisement

One response to “”Suomen tarvitsemat ilmastotoimet”

  1. Tuossa sinun aiemmassa tekstissä mainitsit käSitteen SNOWBALL EARTH, jota en allekirjoita, sillä en usko, että koko maapallo olisi ollut jään peitossa. Ne tutkijat, jotka väittävät jäiden peittäneen koko maapallon myös tropiikin ovat mielestäni hakoteillä, koska AIVAN ILMEISESTI eivät ole huomioineet mantereiden liikkeitä riittävällä tarkkuudella.
    Suosittelen tutustumaan Christopher Scotesen paleokarttoihin, VAIKKAPA: https://www.youtube.com/watch?v=g_iEWvtKcuQ

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.