Globaali lämpötila elokuussa 2020 aleni


Kuva 1.

USA:n avaruushallinnon eli Nasan GISTEMP-aineiston elokuun kuukausikeskiarvo on julkaistu, niinpä on jälleen aika julkistaa kuukausilämpötila poikkeama-arvona  ja verrattuna muutamien vuosien edellisiin arvoihin. Pitkästä aikaa kehtaisin laittaa otsikkoon maininnan alenemisesta, koska viime elokuu oli useamman kuukauden jäähtymisen jatkona. Eikä elokuu 2020 ole lähelläkään lämpimintä elokuuta tässä aineistossa.

Perinteiseen tapaan dokumentoin kuvaan 2 käyttämäni aineiston. Pelkkä linkki lähteeseen ei aja samaa asiaa, koska kaikki kuukauden näytetään laskettavan joka kerta uudestaan ja tämä aiheuttaa lukemien vähäistä huojuntaa.  Tällä kertaa havaitsin Noissa kolmen kuukauden jaksoissa DJF, MAM ja erityisesti JJA tiettyä yhtenevyyttä vuosien 2016 ja 2020 välillä. Molempina vuosinahan El Niño päättyi ja La Niña alkoi. Vuonna 2016 SON-jakso ei ollut kuitenkaan JJA:ta viileämpi, mikä saattaa olla tänävuonnakin tilanne. Nimittäin Moyhun päivätilastoissa menossaoleva syyskuu on pompannut tähän mennessä 0,2 astetta korkeammalle kuin elokuun keskiarvo oli. Tarkoittaa, ettei syyskuussa ole odotettavissa jäähtymisen jatkoa, tai sille jäähtymiselle ei ole tiedossani mitään ennakoivaa vinkkiä.

Tapanani on julkaista tiedot mahdollisimman tuoreina. Tällä kertaa tänään on jo tullut ulos yksi artikkeli, joten se voi jäädä peittoon niiltä lukijoilta, jotka ohjautuvat tänne Roskasaitille jonkin toisen blogin pävittyvältä linkkilistalta. Niissähän on vain tuorein artikkeli tarjolla. Tämä nyt ystävällisenä huomautuksena.

Jos ylivoimaisia esteitä ei tule, niin lokakuussa tämä sarja jatkuu.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.