Atlantin hurrikaanikaudesta 2020 ennustetaan vilkasta


Atlantin hurrikaanikauden virallinen alku on 1.6, mutta kaikki Atlantin pyörremyrskyt eivät noudata tätä, vaan usein on jo ennen aloituspäivämäärää esiintyneitä trooppisia myrskyjä. Näin on käynyt tänäkin vuonna kahden myrskyn osalta.

Kuva 1. Veikkauksia hurrikaanikauden 2020 vilkkaudesta. Aineistolähde: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Atlantic_hurricane_season

Kuvassa 1 on Roskasaitille perinteinen hurrikaaniveikkausten lista, jossa ylimpänä on oma veikkaukseni vuodelta 2014 tällekin kaudelle. Kyse on siis samasta veikkausrivistä joka vuodelle. Puhun veikkauksista, koska osuvuus ei ole ollut aina kovinkaan tarkaa, eikä joka vuosi edes ole tarkentunut elokuussa tehdyillä veikkauksilla.

Brittiläisen UKMO:n rivi koskee muuten vain virallista hurrikaanikautta, 1.6.2020…30.11.2020. Tämä täytyy huomioida lopputulosvertailussa.

Yleensä olen ottanut tähän Atlantin kauden avausesitykseen mukaan myös globaalin myrskytilanteen, joka etäläisen pallonpuoliskon osalta onkin vain hieman vajaa kausi. Globaalitilanne näkyy kuvassa 2.

Eteläisen pallonpuoliskon osalta trooppisten myrskyjen ja hurrikaanien esiintymislukumäärät ovat hyvin keskimääräiset, mutta suurhurrikaanien (Major-luokka) osalta on jääty vähemmälle, mikä arvattavasti näkyy myös kokonaisenergian vajauksena. Nämä siis toistaiseksi, onhan kautta vielä kuukausi jäljellä, mutta normaalisti viimeinen kuukausi ei ole enää mikään kauden huippu.

Pohjoisen pallonpuoliskon syklonikauden alku näyttää keskimääräiseltä kokonaisuutena, mutta Atlantilla on ollut vilkkaampaa, joka ainakin on sopusoinnussa noiden keskimääräistä vilkkaampaa kautta lupaavien ennusteiden kanssa.

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.