Globaali lämpötila helmikuussa 2020 kohosi


Taas on tullut Nasan GISTEMP-kuukausiaineistosta päivitys, jossa tuorempana on viime helmikuu. Kun lämpötilat ovat vain 11 sadasosa-astetta alle helmikuiden ennätyksen sekä edellistä kuukautta korkeampia, niin otsikon kohoamismaininalle on jälleen perusteita. Samalla voinee huomauttaa, että tammikuu 2020 jakaa nyt ennätyslämpötilan tammikuun 2016 kanssa, Viime kuussahan näytti siltä, että uusi ennätys tuli yksinoikeudella.

Kuva 2. Kuvankaappaus 13.3.2020 lähteestä: https://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v4/GLB.Ts+dSST.txt

Kuvasta 2 taas voi myöhemminkin tarkistaa, mitä arvoja kuvaan 1 on käytetty, vaikka arvot muuttuisivat jälkikäteen Nasalla. Silloinhan linkistä saa vain muuttuneet tiedot.

Kuvan 1 käyrähän viimeisten 10 kuukauden ajalta kuin lätkämailan piirtäjän kynästä. Osaselityksenä on Tyynen valtameren El Niño -alueen lämpöjen kohoaminen ihan sille rajalle (Linkki), että alettaisiin puhua El Ninño -ilmiöstä.

Nick Stockesin Moyhu-sivulta löytyvästä globaalien päivittäislämpötilojen esityksestä tähän maaliskuun puoliväliin on osunut reilu kymenemisnotko kylmenemisnotko, josta ei toki voi tietää, että kohoaako lämpötila takaisin kuun alkupäivien tasolle. Siltikin globaalia viilenemistä on odotettavissa helmikuuhun verrattuna.

Lukijoilleni varmaan hyvä kertoa, että näillä näkymin tämä kevätkausi 2020 on harvemmin ilmestyvien blogiartikkeleiden aikakautta.

One response to “Globaali lämpötila helmikuussa 2020 kohosi

  1. Koronaviruksen vaikutus ihmisten toimeliaisuuteen tulee olemaan mielenkiintoista nähtävää, sekin on mielenkiintoista jos mitään nähtävää ei ole.
    Näkyykö ihmisen tuottaman hiilidioksidin väheneminen missään, ja ilmakehän puhdistumisen vaikutus.
    Nuo ovat ne tekijät jotka ensimmäisenä nousevat mieleen.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.