Poistin linkityksen SS-sivustolle


Kuva 1. Kuvankaappaus sivulta https://twitter.com/curryja

Roskasaitin alkuvuosista alkaen minulla on ollut linkkilistallani Skeptical Science -sivusto. Tätä käytäntöä perustelin itselleni lupaamallani hitusella tasapuolisuutta. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että tämä SS-sivusto aktiivisesti maalittaa erimieltä olevia ihmisiä (Linkki), kuten tri Judith Currya. Vaikka ymmärränkin, ettei minun linkityksellä tai linkityksen poistolla ole mitään isompaa merkitystä SS-sivuston toimintaan, niin koen tämän julkisena tuen osoituksenani tri Judith Currylle. Pidän kaikenlisäksi hänen ilmastonmuutosasenteestaan, jonka mukaisesti ei tuloksia jängätä ”tiedettyä” tavoitetta kohti, vaan pyritään selvittämään tulosten varmuustaso ja käyttökelpoisuus.

Kuinka ollakaan, tämä asia tuli esille tri Judith Curryn viestistä Twitterissä (Linkki). Twitter vaikuttaisi nopealta uutiskanavalta, jos seuraa oikeita tilejä.

Tämmöistä tähän aamuun. Jos hyvin sattuu, niin ilta on aamua viisaampi.

 

3 responses to “Poistin linkityksen SS-sivustolle

 1. Kirjoitit oikeasta aiheesta. Kuin myös linkkisi Roger Pielke.
  Itse hämmennyin kun 1980-luvulla eräässä Luonnonsuojeluliiton järjestökokouksessa olin lähellä kuulemassa, kun muutamat kiihkeät nuoret luonnonsuojelijat pohdiskeli ketä kutsua ja/tai lähteenä käyttää eräisiin heidän silloisiin metsänsuojelukampanjoihin. Näinhän sitä toki aina tehdään, että pohdiskellaan. Mutta kävi myös selvästi ilmi, että heillä oli käytössään ties mitä mustia listoja, ketä ei ainakaan saanut kutsua tai käyttää. Itse tieteellä ja totuudella ei tuntunut olevan väliä, vaan aatteella.
  Suomemmekin keskustelukulttuurissa on tyyppejä, jotka ei osaa, tai ei edes halua puhua asia-argumenteista, vaan teilaavat suoraviivaisesti asioita
  esimerkiksi suuren rahan maksamiksi ja siten automaattisesti vääriksi. Mistä lie mustasta listasta moinenkin tieto on heille syvään iskostettu. Pahakieliset akat ja helposti haksautettavat nuoret voi saada paljon pahaa moisella toiminnalla. Ehkei nyt ihan noitaroviolle ihan heti vielä, mutta ainakin kampittaa kovin työuralla. Ja pahan kielen tarkoitus on saavutettu. Tämä on myös sitä hiljentämiskulttuuria, josta tänäänkin tv:ssä puhuttiin.
  Tässä on myös ristiriita. Sekä valtiomme että luonnonsuojelijat haluaisi yritysten tutkivan nimenomaan ympäristöystävällistä tekniikkaa. Mutta jos tätä tutkimusta lähtökohtaisesti pidetään epäluotettavana tai jopa valheellisena, niin eikö olisi parempi, että teollisuus ei tutkisi ollenkaan ympäristö-, terveys- tai mitään muutakaan. No, kuitenkin yritys itse tuntee parhaiten tekniikkansa ja vois sitä kehittää.
  Minua, vanhana punikkina tämmöinen mustalistatoiminta erityisesti loukkaa, kun olen itsekin ollut mustilla listoilla.

  Liked by 1 henkilö

 2. Ari J:n kommentit twitterissä olivat aika paljastavia. SkS maalittaa tyyppejä, ja Ari syyttää Pielke nuorempaa ’ajojahdista’! Siis SkS:llä ja siis Arilla itsellään se ajojahti on, ja hyvin toimiva ajojahti on ollutkin. Uhreina tässä on erityisesti Pielket, nuorempi ei edes ole mikään skeptikko, ja Curry, joka on arvostettu tutkija hänkin.

  SkS on aikamoinen saastan pesä, Jokimäki on mukana touhussa mutta ummistaa silmät. kts. esim.

  https://www.hi-izuru.org/wp_blog/2014/01/john-cook-is-a-filthy-liar/

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.