Rauhallista Joulua!


Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta

Tekijäviite: By Malene Thyssen – Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=347204

 

Advertisement

2 responses to “Rauhallista Joulua!

 1. Kylläpä kyllä kylläksi joulua jo saatu. Tuli syötyä aitoja uusia tänään nostettuja perunoita !!! Kiva pihaharrastus ystävälläni. Normaalipossua, lähilammasta, jne. Jopa lähiluomulammasta, vaikka en luomusta järin innostukaan. En pidä sitä luomua maailman pelastuksena vaan ihan agri-teollista maanviljelyä. Tavoitteena mm Afrikan kehittäminen maailman vauraaksi ruoka-aitaksi. Eikä luomulan takapajulaksi.

  Liked by 1 henkilö

 2. Omasta ekologisesta joulustani kerroin ed. viestissä. Entäs muut?

  Miksi, mitä ne ilmastotutkijat edelleen vaan tutkii ja tutkii aina vaan paisuvien rahahanojen avulla? Johan Greta Thunebergin edeltäjä Al Gore sanoi selvästi : ”Science is settled”. Sitä se sanoo Gretammekin, että kuunnelkaa tiedettä. Hän, joka uhrautuvasti matkaa purjeveneillä ympäri meriä. Onneksi sallii avustajakaartinsa lentää maanosasta ja hotellista toiseen. Ja mehän olimme ennen Greta-aikaa oivaltaneet, että hypervenepurjehtelu siellä ja täällä on vain osa luksuskulttuuria. Nyt korjaamme käsitystä tästä elintasokulttuurista, joka joidenkin mielestä tuhoaa luontoamme. Sehän siis vain parantaakin palloamme. Ehkä ne kritikoijat oli jotain puritaaneja, jotka huonosti ajatteli. Mikä muka voisi olla ekologisempaa tai ainakin egologisempaa vapaa-ajan viettoa, kuin täpö täysin ’fossiliton’ purjehtelu siellä ja täällä.
  Al Gorekin konkreettisesti, ’has settlet’ eli on asettunut kartanoonsa ja kuluttaa energiaa saman mitä ainakin jokunen tusina tavista. Se jokunen määrä riippuu minkä maan tavikseen vertaa.
  CO2.rahastojen tuotto edelleen, edellyttää uskon vahvistusta. Samoin Greta-riitit vahvistaa uskoa, mutta kuluttaa useamman tusinan taviskulutuksen rahassa, materiassa tai vaikka CO2-päästön lisäyksissä. Puhumattakaan massaseuraajien seuraustuhlauksista. Oispa ollut edes kunnon nihilistiliike tai asketismi. Nälkäongelmaiset on kaikeksi onneksi vähenneet kovin.

  Tästähän tuleekin jouluun sopiva aatelmaa, kuulkaas:
  No onhan lapsia aina ennenkin uhrattu. Siitä oli paljonkin uskonnollisia seurauksia. Uskonto oli ennen keskeinen osa politiikkaa. Ja politiikka uskonnon osa. Jo lapsena luin, että yhtenä menneenä vuonna Jumala kielsi lapsien uhrauksen uskovalta, joka oli jo noussut uhrausvuolelle täysin varustautuneena, ainakin yhdeltä juutalaisheimolta, ainakin yhden isänlapsiuhrivalinnan pohjalta. Siitä tuli jumalan käsky. Tällä isällä kun oli pokeria sanoa saaneensa ohjeet jumalalta.. En nyt muista tarkemmin keneltä kielsikään. Se oli vanhaa testamenttia. No, ilmeisesti Jumala jätti kuitenkin lasten uhrauksen oikeuden itselleen, kun sittemmin uuden testamentin mukaan uhrasi ainokaisen poikansa ristille. Sen lapsen, joka syntyi jouluna.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.