M. Mann vastaan T. Bell


Eihän minulla taida kohta olla mitään muuta kirjoitettavaa kuin mitä Judith Curryn viikkokatsauksesta löytyy (Linkki)! Nyt olen ajatellut kirjoittaa tästä katsauksesta oman sikermäni, mutta tässä käsittelen vain yhtä asiaa, eli Michael E. Mannin ja Tim Ballin oikeudenkäyntiä. Sikermä tulee myöhemmin, jos on tullakseen.

Tri Curryn viittaama Mark Steyn pitää Mannia häviäjänä (Linkki). Steynin perustelu Mannin häviölle on se, ettei Mannin vaatimuksiin suostuttu oikeudessa. Kyse oli Mannin kokemasta kunnianloukkauksesta eikä oikeus todennut tätä, vaan tapauksessa tehtiin syyttämättäjättämispäätös kanteen hylkäämispäätös lähes 10 vuoden vireilläolon jälkeen.

Satuin nettihaulla osumaan Quaran sivulle (Linkki), jossa on kahtalaisia käsityksiä Mannin häviöstä. Eihän Mann itsekään ole huomannut hävinneensä, niin ihmekös tuo. Itse näkisin, että Mann hävisi, koska hänen pitää maksaa Ballin oikeudenkäyntikulut yms.

Tapauksen ilmeisen aito asiakirja on luettavissa netistä (Linkki). Ballin suorittamaksi epäilty kunnianloukkaus sisältyy lauseeseen: ”Michael Mann at Penn State should be in the state pen, not Penn State.” Olisiko leikkikehää siinä tarjottu Mannille sanaleikin muodossa?

Itse Mannin jääkiekkomailaan tapaus liittyy vain sen väitteen kautta, ettei Mann toimittanut aineistoa oikeudelle. En mene esittämään tästä vahvoja väittämiä. Koska Mannin tarkoitushan saattoi olla pitkittää oikeudenkäyntiä niin, että Ball lopulta suostuu sovintoesitykseen. Tähänhän Steynkin viittaa.

Se tästä tapauksesta käy ilmi, että Mann on joko valehtelija tai oikeudenkäyntiä tuntematon henkilö. Tuo ensimmäinen vaihtoehtohan heittää tietenkin varjoa hänen ilmastoväitteilleenkin, vaikkei riitä niitä sentään kumoamaan.

Linkkejä aiheen taustaan

https://fi.wikipedia.org/wiki/Michael_Mann_(tieteilij%C3%A4) (Linkki) Kantaja

https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Ball (Linkki) Vastaaja

 

10 responses to “M. Mann vastaan T. Bell

 1. M Mann on ammattilaisten keskuudessa korkealle arvostettu tutkija. Hän oli oikeastaan ensimmäinen tutkija joka esitteli ”jääkiekkomailan”, totuuden nopeasta lämpenemisestä suuren yleisön tietouteen. Tuolloin oli olemassa jo alustavia tuloksia mittavista kansainvälisistä paleolämpötilojen hankkeista ja Mann oli nopein omaksumaan uuden tiedon … hänen omasta datasta en ole niin varma. Sen jälkeen kaikkien suurten maailmanlaajuisten ja jopa kymmeniä miljoonia euroja maksaneiden tutkimushankkeiden tuloksilla Mannin esitys voitiin vain vahvistaa. Mann herätti katkeruutta myös tutkijoiden joukossa juuri siksi, että hänen käyränsä oli parempi kuin hänen oma aineistonsa. Hän sai kitkerää palautetta ja myös varsin paljon kostoksi siitä, että tärkeä paradigman muutos meni hänen nimiinsä vaikka hänen töistään löydettiin pikkuvirheitä … joskin lopputulos oli oikea.
  WP: More than two dozen reconstructions, using various statistical methods and combinations of proxy records, have supported the broad consensus shown in the original 1998 hockey-stick graph, with variations in how flat the pre-20th century ”shaft” appears. Ja mitään sen parempaa dataa ei meillä ole – eikä yleiskuvaa lämpenemisestä.
  Kaiken kukkuraksi koko läntinen energiateollisuus kävi hänen kimppuunsa ja pian levisi mediassa tieto, että ilmastonmuutokseen vedoten pyritään köyhdyttämään köyhintä kansaa. Sadat tuhannet ilmastopakolaiset ihmettelivät tätä … he ovat kärsineet juuri ilmastonmuutoksesta eivätkä mistään muusta. Syntyi tarkoituksellisesti valehtelevia ja tietoa väärentäviä nettisivustoja (kuten WUWT, Climate4you, Ilmastofoorumi, jne) ja Mannin maine painettiin lokaan. Maineenpalautus olisi nyt paikallaan.

  Tykkää

 2. Sadat tuhannet ilmastopakolaiset ovat muuttaneet niin pohjois-Amerikassa kuin Euroopassakin kylmemmiltä seuduilta lämpimämmille. Tätä tapahtuu maitten sisälläkin esim. Suomi, Ruotsi, Norja, Saksa ja tietenkin Yhdysvallat. Elintasopakolaiset ovat eri asia esim. Italia.

  Tykkää

  • Kyseessä ovat kuolemaa pakenevat köyhät ihmiset. Tutkin ilmastonmuutoksen seurauksia Pamirin alueella World Bankille (ADB) ja totesin miljoonien ihmisten kärsivät etenkin veden puutteesta kesällä. Kun vuoristojäätiköt ovat sulaneet, ei kasvukaudella saada niistä sulavesiä silloin kun vettä maataloudessa tarvitaan. Onneksi Pamirin alueen ihmiset pääsevät muuttamaan Venäjälle ja Kazakstaniin. Tässä on lyhyt yhteenveto tutkimuksistani siellä:

   Click to access cwa-wp-005.pdf

   Liked by 1 henkilö

   • Vaikka kommentti on jo aika kaukan Mannista ja oikeussalista, niin suositukset omien tutkimusten linkittämisestä.
    Globaalistihan maapallo on vihertymässä CO2-lisäyksen ansiosta, mutta paikallisesti asiat voivat mennä huonompaankin suuntaan.

    Tykkää

 3. syyttämättäjättämispäätös

  Olisiko jutun raukeaminen lähempänä oikeaa terminologiaa?

  Mann nosti kanteen, mutta ei vienyt juttua eteenpäin, mistä syystä juttua ei voitu käsitellä. Tuomari totesi Mannin viivytelleen kohtuuttomasti ja vailla pätevää perustetta. Tahallista nutaamista.

  En ole varma detaljeista, mutta Mann ei varmasti voittanut juttua, en ole varma voidaanko sanoa kenenkään voittaneen. Mann käytti oikeusjuttua lähinnä vihamiehensä Ballin häiritsemiseen.

  Tykkää

  • Lakitermit englanniksi eivät ole oikein hallussani. Dismissal sanalle löytyi tuo käyttämäni lakitermi. Ei se todellakaan oikein istu siihen, että kiitos huomautuksesta. Dismissal of action on kanteen hylkääminen, varmaan jutun raukeaminenkin.

   Tykkää

 4. Suositulle WUWT sivustolle on ilmestynyt juttu jossa on linkki haastatteluun jonka on toimittanut itse Anthony Watts.
  Haastateltavana on itse Steve McIntyre, ja aiheena tietenkin se miten hän alkoi epäilemään jääkiekkomailaksi kutsuttua esitystä ilmaston lämpenemisestä, ja se miten sittemmin kävi ilmi koko virityksen olevan valhetta ja petosta alusta loppuun.
  https://wattsupwiththat.com/2019/10/15/mcintyre-speaks-on-mann-sticks-and-data-mannipulation/

  Tykkää

  • WUWT-sivusto voi olla suosittu mutta se on puhdasta roskaa. Siellä on lukemattomia esimerkkejä tahallaan valheellisista artikkeleista ja kaavioista ja sivusto ei suostu niitä poistamaan. Sivusto kokoaa yksittäistapauksia ja virheitä sekä toistaa jatkuvasti samoja vääriksi todistettuja juttuja. Esim. UAH:n satelliittien viasta johtunut 20 v lämpöpaussi elää siellä tänäänkin vaikka sen syylliset ovat datan korjanneet. Samoin Alleyltä salaa viedystä datasta koostettu täysin valheellinen Holoseenin lämpökäyrä (mikä näilläkin sivuilla on usein ollut) on sivuston suosituinta propagandaa. Jos joku haluaa menettää luottamuksensa asioihin perehtyneenä niin ei kannata mainita lähteeksi WUWT-sivustoa. Tieteenharjoittajat pitävät sivustoa oikein humoristisena.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.