Globaali lämpötila toukokuussa 2019 aleni


Kuva 1.

Se on taas tullut uusi gistemp-kuukausipoikkeama-aineisto käytettäväksi, tällä kertaa sisältäen uusimpana asiana toukokuun 2019 arvot. Arvo olikin vuoden 2019 alin, tosin virherajojen sisällä sama kuin tammi- tai helmikuu 2019. Otsikkoonkin päässyt lämpötilan alenema sisältää tavallaan edellisen kuunkin viilenemisen, kun sitä ei tullut otsikossa asti mainittua. Toukokuiden tilastoissa tämä oli jaetulla pronssitilalla, joten ei nyt varsin viileä toukokuu kumminkaan.

Globaaleja pävittäislämpötiloja seuraavissa sivustoissa näkyy kuluvan kesäkuun tilanne olevan lähellä toukokuuta, toisessa vähän yli ja toisessa vähän ali. Että niistä ei voi isoa muutosta toukokuusta kesäkuulle ennustaa. Sama poikkeama-arvo tietäisi kesäkuiden lämpöennätyksen rikkoontumista tässä aineistossa, sillä korkein arvo toistaiseksi on 79 vuodelta 2015. Nythän toukokuun arvo oli 86.

Kuva 2 dokumentoi tuttuun tapaan käyttämäni arvot, koska niitä ei välttämättä löydy täsmällisesti samoina linkin takaa enää ensi kuussa.

Kokonaisuutenaan mennään siis historiallisen lämpimässä vaiheessa gistemp-aineiston aikajänteellä, eikä mitään viilenemissuuntausta ole havaittavissa. Ei siltikään, vaikka aurinko ei taaskaan ole pilkuttanut kohta kuukauteen. Toukukuun viileneminen huhti- tai maaliskuuhun verrattuna menee luontaisen vaihtelun piikkiin. Tarvittaneen kunnon tulivuoren pössäys, että alenemista tapahtuu isommasti.

One response to “Globaali lämpötila toukokuussa 2019 aleni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.