Atlantin hurrikaanikausi 2019 on avattu keskimääräisin ennustein


Atlantin hurrikaanikausi 2019 alkoi jo milteipä tututtuun tapaan ennen aikojaan, sillä subtrooppinen myrsky Andrea ehti esiintymään toukokuun 20. ja 21. päivinä. Virallinen alkamispäivä, 1. kesäkuuta, on sekin jo yli viikon takaisessa menneisyydessä. Vaan nyt sitten kuvan 1 ennustetaulukkoon tuli mukaan vähän kauden avauksesta myöhästyneetkin ennusteet.

Oma ennusteeni on vakioveikkaus vuodelta 2014, joka oli esimerkiksi viime vuonna aivan kilpailukykyinen, vaikkei sen tuottamiseen ole käytetty ollenkaan supertietokoneaikaa. Tällä kertaa se on selvästi muita vilkkaampaa kautta ennakoiva. Voinee sanoa, että olen varautunut El Niñon kuolemaan.

Myrskyt on luokiteltu Wikipediassa esiintyvällä tavalla, kuitenkin niin, että jos veikkauksessa on esitetty ala- ja yläraja, olen laskenut keskiarvon näille veikkauksille, jolloin kaikkia veikkauksia voi keskenään paremmin vertailla. Vertailuun käytän virheiden summausta, jolla ei tässä vaiheessa ole virkaa, vaikka taulukko sen laskeekin. Siksi numerot ovat himmennetty virhesarakkeissa.

Globaali viime kuukausien syklonitilanne selviää kuvasta 2. Alkanut pohjoisen pallonpuoliskon syklonikausi ei ole erityisen poikkeava, vain hieman energeettisempi kuin alkukausi keskimäärin. Eteläinen syklonikausi on melko pitkälle taputeltu ja se on hieman keskimääräistä vilkkaampi.

Ammattilaisten Atlantin hurrikaaniveikkaukset ovat sopusoinnussa ilmastoammattilaisten El Niño ennusteiden kanssa, koska El Niñon ennustetaan jatkuvan ensi talveen. Tämä Tyynenmeren ilmiö vaimentaa Atlantin hurrikaanikautta. Koska El Niño ei näytä vahvalta, ei vaimennustkaan ole paljon odotettavissa.

Tri Judith Curryn hurrikaaniveikkaus ei päässyt listalleni (Linkki), koska se on muodoltaan epästandardi muihin verrattuna. Hurrikaanien osalta hänen tarjouksensa on 4,1:stä 10,1:een hurrikaaniin keskipisteen ollessa tasan 8 hurrikaania. Ei voi olla huomaamatta, miten lähelle hän pääsee omaa veikkaustani, varsinkin ylärajan osalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.