Globaali lämpötila huhtikuussa 2019


Kuva 1.

Nasan gistemp-kuukausiarvo huhtikuulta 2019 on julkaistu (Linkki), joten on aika esittää globaalin lämpötilan perinteinen kuukausikatsaus kuvan 1 muodossa. Mennyt huhtikuu oli viime maaliskuuta viileämpi aineiston virherajaa hipovasti, täsmällisesti sanottuna 12 senttiastetta. Aineiston huhtikuista tämän vuoden huhtikuu on toiseksi kuumin, joten viilenemisestä puhuminen saattaisi antaa vääränkin mielikuvan. Menossa oleva El Niño näkyy tuloksissa. Vaikka kyse onkin globaalista lämpötilapoikkeama-arvosta, niin paikallinen Baltiameren jäätilanne sointuu yksiin lämpimän maapallon kanssa (Linkki). En takaa, että jäätilanne olisi kovin pitkään näkyvissä tuossa linkissä.

Kuva 2 on dokumentointia käytetystä aineistosta, joka hieman elää kuukaudesta toiseen myös vanhempien arvojensa osalta.

Menossa oleva toukokuu näyttäisi päiväkohtaisista arvoista päätellen jäävän todennäköisesti viileämmäksi kuin tämä huhtikuu, muttei mitenkään isolla askeleella. Mahdollista onkin, että toukokuu 2019 jäisi aineiston kuumimmaksi toukokuuksi odotetusta viilenemisestä huolimatta.

 

4 responses to “Globaali lämpötila huhtikuussa 2019

 1. Risto: ”Mahdollista onkin, että toukokuu 2019 jäisi aineiston kuumimmaksi toukokuuksi odotetusta viilenemisestä huolimatta.”

  Kuka on odottanut tällaista ”viilenemistä”?

  Tykkää

 2. Mitä jos Risto laitat lukijan kirjeet -blogikirjoituksen silloin tällöin kuten Kate tekee? Saataisiin puheenaiheita ja voisit välillä nostaa sieltä jotain aiheita.

  Törmäsin tällaiseen:

  https://mobile.twitter.com/jmaarnio/status/1124613638193651712

  Minusta tuo oli melenkiintoinen kysymys. Vastaushan on sinänsä helppo pörssissä töissä olleelle. Indeksin voittaminen on tosi vaikeaa, koska kaikki haluaisivat olla voittajia, joten kaikki tietysti ostavat parhaiten tuottavia osakkeita, joten tuotto jakautuu ostajien ja myyjien kesken tosi monelle, joten keskiarvon ylittäminen edellyttää tietoa tai arvausta, jota markkinoilla ei ole.

  Katella on blogi smalldeadanimals.com

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.