Hyvää Joulua kaikille!


Kuva 1. Omatekemä joulutähti.

Joulu yllättää nopealla lähestymisellään minut harvese harvase vuosi. Niin on taas käynyt, joulusiivous vasta aluillaan, eikä piparin piparia leivottuna.

Joulupiparin hinnoista Helsingissä kertookin Salla Hekkala, joka on suosikkivideotoimittajani (Linkki). Toimitaja Hekkala ei vaikuta pyntätyltä näyttelijältä, vaan ihan aidolta ihmiseltä ilman suojakuorta. Poikkeaa siis mielestäni edukseen monesta tv-toimittajasta, joilla liika ammattimaisuus saattaa vähentää aitouden tunnelmaa.

Koska harva haluaa olla viettämässä lahjattomien joulua, niin pari mainintaa ilmasto- ja energia-aiheisista lahjoista WUWT-sivustolta:

https://wattsupwiththat.com/2018/12/20/homeowners-with-solar-panels-are-giving-their-excess-power-to-the-grid-for-free-after-government-closes-energy-payment-scheme/ (Linkki) USA:ssa on näköpiirissä, että aurinkosähköpaneelit katoilleen asentaneet yksityishenkilöt pääsevät lahjoittamaan ylimääräisen sähkönsä sähköyhtiölle.

https://wattsupwiththat.com/2018/12/21/germanys-green-transition-has-hit-a-brick-wall/ (Linkki) Saksassa aurinko- ja tuulisähköä lahjoitellaan naapurimaihin, joskus jopa maksetaan vastaanottajalle.

https://wattsupwiththat.com/2018/12/20/the-heartland-greenpeace-business-report/ (Linkki) Greenpeace on yritys, jolla saa lähettää rahalahjoituksia. Sen liiketoiminta on kehittynyt suotuisasti. Greenpeacen tuote on ympäristöpelottelu, joka myy hyvin. Jokunen kampanja on jouduttu lopettamaan yleisön tultua tietoiseksi asioiden todellisesta tilasta, mutta yleensä kampanjat ovat olleet onnistuneita ja pitkäkestoisia.

Hyvää Joulua kaikille!

Mainokset

5 responses to “Hyvää Joulua kaikille!

 1. Mukavaa joulua Ristolle ja tämänkin blogin lukijoille! Piparit kuuluvat minunkin jouluuni, Kantolan pipareita on mennyt nytkin jo kaksi pussia, pidättelen itseäni, etten ostaisi enempää.
  Piparitaikina oli kakruna hyvää, itse en ole niitä leiponut. Enkä oikein enää tohtisikaan leivoskella, kun muistin vanhan hassun piparikeskustelun US:n sivuilta:
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/67995-sofi-jarkytti-%E2%80%9Dpiparia-25-eurolla%E2%80%9D-%E2%80%93-seksityotutkija-oikoo

  Liked by 1 henkilö

  • Olisinko ujona ja uskovaisena miehenä voinut aavistaakaan, mitä mielleyhtymiä piparista tulee? Ajoittain raittiina ja rehellisenä pyrin myös välttämään valehtelua(*. Kaupalliset piparit olivat jo syöty, enkä todellakaan ole leiponut piparia miesmuistiin.
   Sellainen muistikuva kuitenkin menneiden aikojen piparitaikinoista on, että ne olivat paremman makuisia kuin se paistettu pipari.
   *) Olen kuullut, että yksi mies kertoi lopettaneensa tupakanpolton ja juomisen, muttei valehtelua. Tässä miehessä ja minussa on jotain eroakin.

   Tykkää

   • Valemedian olemuksen tiivistää parhaiten se havainto, että Yle kampanjoi Greenpeacen rinnalla, eikä mitenkään seuraa millaisia päättömyyksiä GP levittää vastoin parempaa tietoa.

    Median hampaattomuus instituutioita kohtaan tuo GP:lle hyvät tulot. Big Green kuvaa ilmiötä hyvin. Viherfundamentalistit antavat taustatukea perättömälle ympäristöpessimismille.

    Hyvää joulua silti ja toivotan myös mitä parhainta maustepippuripiparia.

    PS luitko Der Spiegelin valetoimittajan Trump-jutun?

    Panee miettimään miksi tuo ei olisi jotain muutakin kuin petos, siinä määrin paljon siinä hyödynnettiin TDS-oireista lukijakuntaa.

    Tykkää

 2. Vaikka on joulu, en malta olla laittamatta Greenpeacesta kertovaa käännöstäni niinikään WUWT-sivulta:
  ”Greenpeacen (GP) vuositulot ovat yli kaksinkertaistuneet viimeisten 20 vuoden aikana alle 150 miljoonasta yli 350 miljoonaan USD. GP on Hollantiin rekisteröity organisaatio, jonka varallisuus ylittää 277 miljoonaa USD. Tästä 64% on käteisvaroina tai helposti sellaisiksi muutettavina arvopapereina. GP on voittoa tuottamaton [sic!] yhdistys ja esittää itsensä epäitsekkäänä soturina, joka puolustaa ympäristöä. Kuitenkin heidän toimensa antavat ymmärtää, että päätavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa. … ”
  Siksipä nimeä on ”vähän” muunnettu: GreenPeace –> GreedPeace

  Hyvää Joulua bloginpitäjälle ja täällä kirjoitteleville. Antoisaa ja ilmastopoliittisesti rehellistä uutta vuotta 2019 toivoen.
  -Beowolf-

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.