Trump hylkää NCA4 Vol. II -raportin?


Suomalaisissakin tiedostusvälineissä on uutisoitu (Linkki), ettei USA:n presidentti Trump usko maan hallinnon tuottamaan ilmastoraporttiin (Linkki).  Raportin versio II ei vaan ole vielä jaossa tuon linkin kautta, mutta versio I vuodelta 2017 on luettavissa (Linkki).  Pikaisesti selailemalla tuosta sai käsityksen, että raportti seurailee pitkälti IPCC:n raportteja, kohdistaen huomion USA:n alueelle. Lämpötilan muutostavoite näytti olleen vielä 2°C, mutta ehkä uudemmassa versiossa se on päivitetty Pariisin tavoitteen kanssa samaksi, siis 1,5°C,:ksi?

Vuoden 2017 raportista löytyy myös hauskana yksityiskohtana spekulaatio, että ilmaston lämpeneminen jäähdyttäisi USA:n mantereista osaa:

”…as well as a cooling of approximately 0°–4°F (0°–2°C) over the country.”

Mikä on presidentti Trumpin ilmastopolitiikan ydin? Veikkaan, että Kiinan kampittaminen. Sanoihan Trump jossain, että ilmastonmuutos on Kiinan keksimä juttu. Ehkä WUWT-sivuston artikkelista löytyy hieman lisää selitystä Trumpin toiminnalle (Linkki)? On tuossa komenttiosiossa ainakin keskustelua kustannuksista. Artikkelissa taas on presidentin kanslian esitystä syistä, miksei tämä ilmastoraportti vakuuta presidenttiä.

Jos vaikka pahimmat ennusteet olisivatkin toteutumassa, ehtisi Trump kuitenkin ehkä vetää USA:n takaisin selvään kärkeen talouskilpailussa, kun ilmaston vakiointikulut jäisivät maalta pois tai ainakin vähemmälle. Vaikka ei kaiketi ole ihmiskunnan kannalta kovin isoa eroa sillä, onko ilmakehän hiildioksidilisäys kotoisin Kiinasta vaiko USA:sta? Jos Trump saisi ajettua Kiinan lamaan asti, niin sehän vähentäisi globaaleja CO2-päästöjä paljon enemmän kuin USA:n talouden kiihdytys niitä lisäisi.

Mitä tulee tuohon USA:n hallinnon raporttiin, niin kyse näyttäisi olevan useamman, jos ei kaikkien hallinnonalojen yhteisestä tutkimusohjelmasta, joka on sitten raportin tuottanut. Mukana on niin maatalous- ,kauppa-, liikenne- kuin avaruushallintokin, monen muun ohella. Haeskelin NOAA:n logoa, mutta en löytänyt sitä. Syynä on varmaankin se, että NOAA on kauppaministeriön alainen organisaatio.

Koska uutisia aiheuttanutta raportin uusinta versiota ei ole käytettävissäni, jään odottelemaan mahdollisuutta analyysille. Toivottavasti noista linkeistä on jotain iloa lukijoilleni.

Advertisement

23 responses to “Trump hylkää NCA4 Vol. II -raportin?

 1. ”Mikä on presidentti Trumpin ilmastopolitiikan ydin?”

  Reality check: Ydin on tieteellisen ongelman politisointi kahtia kaksipuoluejärjestelmän jakolinjojen mukaisesti, jonka seurauksena ilmastonmuutoskysymykseen suhtautuminen yksilötasolla muuttuu yksilöiden ikiomiksi identiteettiprojekeiksi!

  ”Vasemmistolaisen minän” (tai sosialistisen minän) omaavat yksilöt kokevat (pääsääntöisesti) olevansa ilmastoalarmisteja.

  Ja vastaavasti ”oikeistolaisen minän (tai kapitalistisen minän) omaavat yksilöt kokevat (pääsääntöisesti) olevansa ilmastodenialisteja.

  Tämän kahtiajakautuneisuuden seurauksena käynnistyy ns. ”matalan intensiteetin sota” alarmistien ja denialistien välillä (siis USA:ssa demokraattien ja republikaanien välillä).

  Isossa kuvassa järkensä avulla ilmastonmuutokseen suhtautuvia ihmisiä on niin vähän, että ei tee isoa virhettä, kun pyöristää heidän lukumääränsä vaikutuksen ilmastopolitiikkaan nollaksi, jonka seurauksena alarmistien ja denialistien välisen sodan lopputulos ratkaisee viime kädessä ja loppupeleissä ilmastopolitiiikan suunnan.

  Koska todennäköisin lopputulos on se, että selkeää voittajaa ei tässä matalan intensiteetin sodassa löydy, niin sen vuoksi pidän kaikkein todennäköisimpänä vaihtoehtoa, jossa ilmastonmuutos muuttuu ”hidastetun junaonnettomuuden” kaltaiseksi hyvin hitaaksi prosessiksi, jota ei voi junassa matkustavien toimesta, eikä myöskään junan ulkopuolella olevien katselijoiden toimesta enää pysäyttää.

  Hitaan prosessin kulkua voi kuitenkin seurata, aivan samalla tavoin kuin hitaasti etenevän eurokriisin kulkua voi seurata (omana harrastuksenaan, jos rahapolitiikkaa sattuu kiinnostamaan).

  Itse olen eurokriisiharrastaja, ja eurokriisiä on luonnehdittu ”hidastetuksi junaonnettomuudsi” juurikin sen äärimmäisen hitaan etenemisen vuoksi (target 2 imbalances -ongelma kasvaa hyvin hitaasti).

  Kesti yhden sukupolven ajan, ennen kuin neuvostoliiton talousjärjestelmä todettiin toimimattomaksi. Siksi myös ”valuutta ilman valtiota ei toimi” -ajatuksen hyväksymiseen kuluu aikaa yhden sukupolven verran (ts. ilmeinen tosiasia hyväksytään yleisesti tunnustetuksi tosiasiaksi vasta sitten, kun nykyiset vallan kahvassa olevat ns. ”eurofantsuttelijat” ovat lähteneet ns. ”syömään porkkanoita alhaaltapäin”).

  Ja samalla logiikalla myös ”Ihmisperäinen ilmastonmuutos on totta ja se vaatii kiireellisiä toimia” -ajatuksen yleiseen hyväksymiseen kuluu yksi sukupolvi!

  Perustelu: Koska sekä alarmismit, että denialistit kokevat, että ko. ismi on oleellinen osaa oman minän rakennetta (siis oleellinen osa omaa subjektiivista ajattelua), täytyy ko. ismin varaan rakennetun minän ensin tuhoutua, jolloin jäljelle jää sellaisia ihmisiä, joiden minä on varustettu erilaisilla ismeillä.

  Minätason muutosten seurauksena nämän erilaisen minän ismirakenteen omaavat ihmiset pystyvät ja kykenevät tulevaisuudessa keskinäiseen yhteistyöhön, siis järkiperäisiin ilmastonmuutoksen haittojen torjuntaprojekteihin.

  Nykyistä sukupolvea pidän menetettynä sukupolvena, koska nykyinen sukupolvi antaa väärän vastauksen seuraavaan kysymykseen:

  ”When the facts change, I change my mind. What do you do, sir?”

  Ilmastoalarmismin ongelmana on, että kaksipuoluejärjestelmässä (kärjistetysti sanottuna) ”jokaista yhtä uutta ilmastoalarmistia kohti syntyy vähintään yksi uusi ilmastodenialisti”, jonka vuoksi en pidä mahdollisena, että ilmastoalarmistien lukumäärän lisääntyessä USA:ssa riittävästi, ilmastonmuutos ongelma kyettäisiin ratkaisemaan ”määrä itsessään on laatua” -ajatuksen mukaisesti.

  Tykkää

 2. Alarmismilla menisi paljon paremmin jos heillä olisi lyödä pöytään edes yksi haittakortti jonka voidaan osoittaa johtuvan ilmaston lämpenemisestä.

  Tykkää

  • Kyseisessä viime perjantaina julkaistussa USA:n hallinnon raportissa lyötiin pöytään satoja miljardeja haittakortteja, eli ilmaston lämpenemisen myötä menetettäviä dollareita. Ja se vain USA:n osalta. Joten hieman ihmettelen nimimerkin ”ämpee” kommenttia.

   Tykkää

   • Annettiin mielikuva menetettävistä miljardeista mutta ei ollut laittaa pöytään centinkään menetyksiä.
    Trump ei ostanut mielikuvia, josta täydet pisteet hänelle.

    Tykkää

   • Meinaatko ”ämpee”, että esimerkiksi äskettäisissä Kalifornian historian pahimmissa metsäpaloissa ei menetetty centtiäkään?

    Kaikkien asiantuntijoiden mukaan alueen ilmaston lämpeneminen ja kuivuminen oli isolta osalta aiheuttamassa ja pahentamassa niitä. Sama juttu hurrikaanien, tulvien jne. kanssa.

    Tykkää

  • Kalifornian maastopalot ovat tapahtuma, jota ei voida rehellisesti laittaa ilmastonmuutoksen saati ilmaston lämpenemisen piikkiin. Lisääntynyt CO2 on toki lisännyt kasvien kasvua, mutta metsäpalo johtuu pääosin vain vuodenajalle tyypillisestä säästä ja palavan materiaalin suuresta määrästä.

   Paloa pahensi heikko varautuminen ainakin alikasvun poiston, kulottamisen, rakentamismääräysten ja evakuointisuunnitelmien osalta.

   Orovillen alueella satoi paljon 2v sitten. Varmasti maastoa olisi pitänyt raivata ja kulottaa tässä välissä. Jos ihminen ei puutu luontoon, metsäpalo on Kaliforniassa mitä luonnollisin tapahtuma.

   Tykkää

   • Kalifornian ilmasto on viime aikoina selkeästi lämmennyt ja kuivunut, ja metsäpalot ovat samalla lisääntyneet huimasti. Asiantuntijat sanovat, että näillä asioilla on selkeä yhteys toisiinsa, kuten myös ihmisen aiheuttamaan globaaliin ilmaston lämpenemiseen. Taidanpa luottaa niihin asiantuntijoihin enemmän kuin johonkin ”Nimi Erkkiin”.

    Tykkää

   • ’Taidanpa luottaa niihin asiantuntijoihin enemmän kuin johonkin ”Nimi Erkkiin”.’

    Mä taidan edelleen luottaa mieluummin faktoihin kuin jonkun ’Jorman’ juttuihin, kiitos kysymästä.

    Pikkasen on tainnut sulla karata someriippuvuus käsistä. Saitko bannia edellisestä riippuvuuden kohteesta vai miksi kommentoit kaikkea mikä liikkuu tai ei liiku? Mä toivon että ne maksaa sulle tästä palkkaa, muuten toi sun elämänsisältö tulee kalliiksi.

    Nettiriippuvuus ei ole häpeä, mutta siihrn kannattaa hakea apua ennen kuin kokee tarvetta kommentoida jokaista jonka kanssa on eri mieltä.

    Tykkää

   • Enpä tiedä mistään banneista, mutta ylpeänä voin kyllä kertoa, että yksi maailman halveksittavimmista ilmastodenialisteista, Steven Goddard alias Tony Heller, on blokannut minut Twitterissä. Joka on siis pelkästään hyvä asia. Ei tarvi katsella enää hänen roskaansa, eikä sitä kun häntä seuraava lammaslauma uudelleentwiittaa hänen roskaansa.

    Ja edelleenkin luotan enemmän asiantuntijoihin kuin jonkun ”Nimi Erkin” ”faktoihin”, joita hän ei edes suostu kertomaan saati linkittämään niihin.

    Ja kun tässä ketjussa kerran oli kyse USA:n hallinnon tuoreesta ilmastoraportista, joka on rönsyillyt Kalifornian metsäpaloihin, niin tässäpä muutama linkki ihan oikeisiin tiedelähteisiin molempien asioiden suhteen:

    https://earthobservatory.nasa.gov/blogs/earthmatters/2018/11/29/6-trends-to-know-about-fire-season-in-the-western-u-s/

    https://www.climate.gov/news-features/event-tracker/hot-dry-summer-and-slow-start-wet-season-primed-california-november-2018

    https://science2017.globalchange.gov/chapter/8/

    Lyhyt yhteenveto: Ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen on lisännyt ja pahentanut Kalifornian metsäpaloja.

    Tykkää

  • Jorma D. Heijari: ”Miksi tuo öljy-yhtiöiden…”
   Nythän jälleen on viestissäsi kyse viestintuojan ampumisesta, ilman että sanot halaistua sanaa viestin sisällöstä. Tämä on mielestäni hyvin yleinen vika.
   Vastakysymys: Kumpi uutisoi USA presidentti Trumpin viestit vähemmän väritettyinä: A. Watts vai Suomen valtamedia? Ainakaan mitään Trumpin pilkkaa en itse ole havainnut WUWT-sivustolla, joten pidä sitä vähemmän Trumpin viestejä värittävänä tahona.
   Jos muuten satut tietämään, miten öljy-yhtiöt rahoittaisivat tätä minun blogiani, niin anna toki vinkki.

   Tykkää

 3. Mielikuvaa menetettävistä miljardeista ei vahvisteta mielikuvalla ”kaikista asiantuntijoista” joita ei ole esittää sen enempää kuin niitä miljardeja.
  Californian paloilla ei ollut mitään tekemistä minkään ilmaston muutoksen kanssa, se on osa sikäläistä luonnon kiertoa.
  Mikäli luonnonsuojelun nimissä aiheutetut toimet aiheuttavat turvallisuusriskejä, niin sitten on niitä turvallisuusriskejä.
  Trumpin huomautus ”haravoinnista” oli aivan aiheellinen.

  Tykkää

   • On nähtävästi nykyaikaa saada viestejä ”asiantuntijoilta”. Ennenwanhaan kun maailma oli karumpi ja ihmiset yksinkertaisempia näitä viestejä toimittivat ”äänet” ihmisten mieliin.
    Yhteistä näille on viestien saajan ehdoton luottamus saamiinsa viesteihin, ja yhtälailla ehdoton näkymättömyys/kuulumattomuus kenellekkään toiselle.

    Tykkää

 4. Muutama vuosi sitten oli televisiossa ohjelma, jossa selvitettiin miksi Kaliforniaan ei alkanut kasvaa uusia punapuita. Syyksi osoittautui, ettei niiden kasvualueilla tapahtunut metsäpaloja. Kun aluetta kulotettiin, saatiin uusia punapuita kasvamaan alueelle. En muista asiaa tarkkaan, mutta olisiko ollut kyse siitä, että metsäpalojen lämpö vaikutti jotenkin käpyihin ja sen vaikutuksesta ne vasta saattoivat alkaa kasvamaan uusiksi punapuiksi.
  Punapuut ovat hyvin pitkäikäisiä, joten tästä voinee päätellä, että Kaliforniassa on täytynyt olla menneinä vuosisatoina toistuvasti metsäpaloja ja nyt ei ole metsäpalojen suhteen kyse mistään uudesta ilmiöstä.

  Tykkää

  • Kukaan ei tietääkseni ole väittänyt, ettei Kaliforniassa ole ollut metsäpaloja kautta historian. Mutta viime aikoina ne ovat lisääntyneet ja muuttuneet tuhoisammiksi, johtuen ihmisen vaikutuksesta sekä alueen ilmastoon että ympäristöön. Joka on uusi ilmiö. Siis tiedelähteiden mukaan, joihin laitoin muutaman linkin tähän ketjuun jo aikaisemmin, löytyvät ylempää.

   Tykkää

   • Toimittajien ja koomikkojen tietolähteet näyttävät nojaavan vahvasti poliittisesti värittyneeseen putkinäköön jonka perusteena käytetään myös vähemmän yllättävästi tietokonemalleja.
    Ihmisen vaikuttamista palojen yleisyyteen ja pahenemiseen on oikein tutkittukkin.
    https://cliffmass.blogspot.com/2018/11/was-global-warming-significant-factor.html
    Eikä palojen määrässä ole havaittavissa minkäänlaista suuntausta entisen ja nykyisen välillä.
    Palojen tuhoisuuden ja ihmisen toiminnan välillä sen sijaan on hyvinkin osoitettavia yhteyksiä, joiden perusteella Trump oli täysin oikeassa kehoittaessaan hoitamaan niitä metsiä.

    Kalifornian luonnon erikoisuutena on lisäksi se, että metsäpalot kuuluvat siellä luonnonmukaiseen kiertoon jota ilman sikäläinen luonto ei uudistu.

    Tykkää

   • Jaahas, taas kerran…

    NASA / earthobservatory.nasa.gov
    NOAA / climate.gov
    CSSR / science2017.globalchange.gov

    vastaan

    BLOG / cliffmass.blogspot.com

    No, jokainen saa tietysti ihan itse vapaasti valita, mihin uskoo ja luottaa.

    Tykkää

 5. Kun asiantuntijoiksi paljastuu toimittajia ja koomikoita, niin ”keskisormeksi” miellettävissä oleva nimimerkki on todella osuvasti valittu.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.