Syyskuussa 2018 globaalisti viileni


Kuva 1.

Virherajan sisälle jäävä viileneminen jatkui elokuulta syyskuulle seuraamassani gistemp-kuukausiaineistossa. Kokonaisuutena olennaista viilemistä ei ole tapahtunut vuoden 2016 kesän jälkeen, jolloin kuukausilämpötila olivat jäähtyneet edellä olleesta El Niñosta. El Niñosta puheenollen, sellaista näyttäisi olevan tulossa ennusteiden mukaan nyt joulun tienooseen, mutta varsin mietona.

Kaikenkaikkiaan mennyt syyskuu oli tämän vuosituhannen jaetulla kuudennella sijalla, kun syyskuut laitetaan lämpimyysjärjestykseen. Ei sentään ihan vuosituhannen keskiarvossa, mutta vuoden 2005 kanssa tasoissa. Punainen ennustekäyräni, jota lähelläkään ei toteutuma ole, on asetettu vuoden 2000 ”tavoitteeseen”, jolloin vuosikeskiarvo oli 41 cK. Vuodesta 2001 vuoteen 2010 näiden lälmpötilapoikkeamien keskiarvo on n. 61 cK.

Muista globaaleista mittareista ainakin UAH on näyttämässä pientä viilenemistä (Linkki). Tri Roy Spencer näkee tarpeelliseksi korostaa, että kyse on viileimmästä syyskuusta UAH-aineistossa kymmeneen vuoteen. Ehkä tuo tieto on tasapainottamassa kuumenemishehkutusta?

Seuraamani päivättäiset mittarit näyttävät nyt lokakuun puolivälissä hiukka ristiriitaisesti vähän alle tai vähän yli syyskuun lämpötilapoikkeamaa. Ennustan vielä loivaa viilenemisen jatkumista.

Kuvassa 2 jälleen tuttu kaappaus käyttämästäni aineistosta. Nyt muutoksia näkyi edelliseen kertaan niin vähän, että piti ihan tarkistaa, etten ole jotenkin kopioinut kuukauden vanhaa tietoa. Näin en ollut tehnyt.

Että ei tässä tämän kummempaa. Jos maailma pyörii kuten ajattelen, jatkoa tähän teemaan tulee noin kuukauden kuluttua.

One response to “Syyskuussa 2018 globaalisti viileni

  1. Ja täällä viitataan Tri Roy Spenceriin, myös tunnettuun ilmastodenialistiin, joka on myös kreationisti, ja joka on manipuloinut rikkinäisen satelliitin dataa reippaasti, jotta se näyttäisi vähemmän lämpenemistä, Mutta silti sekin näyttää lämpenemistä, jos ei tehdä typerää kirsikanpoimintaa, vaan katsotaan pidemmän ajan trendiä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.