Ei yhtään ilmastouutista!


Kuva 1. Kaappaus 19.9.2018 BBC:n sivulta https://www.bbc.com/news/science_and_environment

Nykyään olen harvemmin käynyt lukemassa BBC:n nettiuutisia (Linkki), mutta olin varsin yllättynyt, kun BBC:n tiede- ja ympäristöuutissivulla ei ollut yhtään ilmastouutista (Linkki).

Onko syytä huolestua vai helpottuneesti huokaista? Joka tapauksessa myös blogimaailmassa olen havaitsevinani samaa ilmastohiljenemistä. Artikkeleiden ilmestyminen on harventunut tai loppunut kokonaan. Joissain tapauksissa blogin painopiste on siirtynyt toisaanne. Roskasaitin maine ei kärsine, vaikka täällä kaluttaisiin vanhaa luuta tai hakattaisiin kuollutta hevosta, että uskoisin tämän blogin jatkuvan vanhaan tapaan, vaikka viisi vuotta on viikon päästä mittarissa.

BBC ei tietenkään ole kokonaan lopettanut ilmastouutisointia, eikä tuosta voi päätellä mitään varmaan ilmastopolitiikan roolista seuraavissa Suomen eduskuntavaaleissakaan. Vaan ans kattoo, kuinka Vihreiden vaaleissa käy. Ainakin yritystä on kääntää äänestäjien huomiota parhaista vihreistä, Aallosta ja Toivolasta, ilmastoon.

Tekninen fihje:  selaimista ainakin Firefox tarjoaa mahdollisuuden kaapata koko nettisivu kuvana. Toiminta alkaa hiiren kakkospainikkeella esillle tulevasta pudotusvalikosta. Kuvan voi tallentaa png-muotoon Firefoxin pilvipalveluun (tai johonkin semmoiseen). Itse tallensin tuon kuvan sitten omalle koneelleni ja IrfanViewilla muunsin sen jpg-muotoon, jolloin tallennustilan tarve putosi viidesosaan, eikä näin huononäköisenä laadun havaitse liikaa kärsineen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.