Pääseekö Pluto takaisin planeetaksi?


Kuva 1. Pluto. Kuvapohjalähde: By NASA/JHUAPL/SWRI – solarsystem.nasa.gov, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41581982 Lisäsin kuvaan neljä ellpsiä Walt Disneytä kunnioittaen OpenOfficella.

WUWT-sivustolla oli jälleen artikkeli Pluto-kääpiöplaneetan mahdollisesta palauttamisesta täyteen planeetan arvoon (Linkki). Minullahan ei ole mitään sitä vastaan, että Pluton kunnia palautetaan, pikemminkin päinvastoin.

2 responses to “Pääseekö Pluto takaisin planeetaksi?

  1. Pluto pitäisi määritellä taas planeetaksi, jollaisena sitä ehtivät pitää jo monet sukupolvet. Pluto on iso pyöreä mutikka siellä omassa kaukaisuudessaan ja sillä on useita kuita. Jossain scifikirjassa Pluton sisälle oli porailtu erakoitumishaluisen pahiksen tukikohta. Siellä se on varmaan vieläkin, ainakin kirjassa. Useimpien mielikuvissa mutikan nimi tuo mieleen Mikin mukavan koiran, eikä synkkää manalan jumalaa.

    Tykkää

    • Kuiden esiintyminen tekee minusta Plutosta enemmän planeetan. Annan kuitenkin tähtitieteilijöiden päättää niin nimestä kuin statuksestakin. Vaikka ihan surkeaahan olisi, jos Pluto saisi planeetta-asemansa takaisin sillä hinnalla, että sen nimi muutettaisiin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.