Roskasaitin janojuoma


Kuva 1.

Kun edellinen artikkeli ei liittynyt ilmastoon mitenkään, niin jatketaan samalla linjalla keventäen. Ulkomaalainen kommandiittiyhtiö myy litran tölkissä appelsiinimehua 37 senttiä purkki. Tämä on vedellä lantrattua, niin että se on mehupitoisuudeltaa 80%. Täysmehu maksaa sitten tuplasti, jos asia ketään kiinnostaa. Halpismehu maistuu vetiseltä ja purkki on mahdollisimman tylsän näköinen. Usein tämä tuote näkyy myös olevan hyllyistä loppu.

Kuva 2.

Sama kauppa myy myös epäilyttävällä Siti Jaffa -nimiellä appelsiinilimonadia, jossa on oikeaa appelsiinimehuakin ripaus ja makeutus keinosti ja sokerilla. Tämä limonandi on minun suussani vähän liian hapokasta. Hintaa on vähemmän kuin pullotetulla vedellä, sisältö  hinnaltaan samaa luokkaa kuin tyhjät kuoret.

Roskasaitin janojuoma syntyy näistä kahdesta epäilyttävä halvasta nesteestä kaatamalla jääkaappikylmää mehua juomalasiin n. 80% lasin tilavuudesta ja lisäämällä loraus kylmää limsaa. Tämän hapokkuus poistaa vetisyyden mehun mausta.

Kun täytin vajaan Siti Jaffa -pullon em. mehulla ja pidin juomaa pullossa parin päivän käytön ajan, hapokkuus tuntui häviän, joten lienee parasta valmistaa juomaa vain välittömästi nautittavaksi, vaikkei makuasioista kannatakaan kinata.

Mikäli vetistä mehua ei ole saatavilla, miltei samaan makutulokseen pääsee lisäämällä lasiin ensin vähän vettä ja sitten täysmehua ja limsaa.

Juomalle pitäisi vielä keksiä iskeävä nimi. Shitty jahva voisi olla sopivan monikulttuurinen nimi?

Tämä ei ollut maksettu mainos, mutta odotan maksuhalukkaiden yhteydenottoja.

Mainokset

2 responses to “Roskasaitin janojuoma

  1. Kaupan mehutiivisteihin kyllästyy äkkiä, joitakin sekamehuja saattaa ryystää enemmänkin. Parhaita ovat naisväen omista marjoista tekemät mehut, jos niitä sattuu joskus saamaan.
    Nykyisin ostan halpoja kivennäisvesiä lähikaupasta tai juon hanavettä, mihin laitan vähän aitoa sisilialaista sitruunatiivistettä. Pienet keltaiset sitruspullot tulevat Malazzosta, itäpuolelta puolelta saarta, kaukana sieltä, missä komissaario Montalbano asuu, capiche.

    Tykkää

  2. Yritin vähän katsella tiivistemehujen tietoja. Kun täysmehupitoisuus on 20%, on sitten 1:5 laimennuksella juomassa sitten 4% mehupitoisuus. Eli että on vähän eri tuotteestakin helposti kyse, mutta veden kantamisenhan siinä säästää, kun käyttää tiivistemehuja tai mehutiivisteitä. Jos 1/2 litraa ”tiivistettä” maksaa 1,5€, niin em. laimennussuhteella juoman litrahinta on luokkaa 1,5€/3l = 0,5€/l, eli vähän kalliimpaa kuin ”Shitty jahva”, jolla se on luokkaa 0,35€/l.
    Makuasiat ovat sitten erikseen. Itse en oikein tykkää sitruunalla maustetuista juomista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.