Teslan ongelmista kirjoitellaan taas


Kuva 1. Teslan Powerwall-kotiakku. Tekijäviite: De Jzh2074 – Trabajo propio, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63857437

Teslan potkiminen on jonkinlainen harrastus WUWT-sivustolla, ehkä jopa täällä Roskasaitilla? Joka tapauksessa havaitsin uuden Tesla-artikkelin WUWT-sivustolta (Linkki). Eric Worrallin artikkelin otsikko kertoo SolarCity-aurinkomonialayhtiön tuottavan huolta sähköautosirkukselle. Artikkelin pääosa on lainausta Forbesin artikkelista (Linkki), jossa SolarCitylle ennustetaan kuolemaa. Lisäksi Worrall arvioi, että jos Trump olisi hävinnyt, H. Clintonin presidenttiys olisi tuonut Elon Muskille miljardeja taskuihin.

SolarCity on Elon Muskin serkkujen perustama yritys, jonka Tesla taannoin osti. Se on rakentamassa gigafactory-luokan aurinkopaneelitehdasta Buffaloon. Tämä sitoo pääomia, mutta sen voisi toisaalta nähdä Trumpille mieluisena hankkeena?

Elon Musk vaikuttaa innovatiiviselta rahoituksenkerääjältä innovatiivisille hankkeilleen. Vaikkei Tesla-sähköautotehdas ole ollut voitokas yhtään vuotta, toimintaa on jatkettu ja laajennettukin.  SolarCityn katoille asentamat aurinkopaneelit, kuvan 1 kotiakku ja Tesla-sähköauto, nehän kuulostavat hyvinkin yhteensointuvilta asioilta. Utopistisessa tulevaisuudessa ihminen lataisi Teslansa omalla sähköllään tai ehkä pyörittäisi pesukoneensa yöllä Teslan akulla.

Tunnustan suosiolla, etten ole talousviisas. Jonkun verran kuitenkin luotan, ettei Forbes-julkaisu vedä juttujaan ihan ilmasta. Jos SolarCity sattuisi kaatumaan ja vielä vetämään mukaan Teslan muutkin osat, sähköautoteollisuuden tulevaisuus synkkenisi melkoisesti. Miltei kaikki pelkkiä sähköautoja valmistavat yrityksethän ovat jo pois läntisiltä markkinoilta. Jäljelle jäisi isot perinteiset autonvalmistajat, joilla olisi näytiksi sähköautojakin ja ehkä joku Kiinan nouseva aurinko. Polttomoottoriautovalmistajille ei ole niin elintärkeää, menestyykö juuri sähköauto.

Olemme tässä asiassa viisaampia varmasti jo viiden vuoden päästä.

Linkkejä aiheeseen

https://fi.wikipedia.org/wiki/SolarCity (Linkki) Suppeahko Wikipedia-artikkeli SolarCitystä. Lisää löytyy English-linkin takaa.

https://www.tesla.com/solarpanels?energy_redirect=true (Linkki) Teslan aurinkopaneelisivu

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-29/after-tesla-debacle-denmark-reconsiders-electric-car-subsidies (Linkki) Tanskassa Teslan myynti romahti, kun tukea valtion budjetista vähennettiin.

One response to “Teslan ongelmista kirjoitellaan taas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.