Banaani-kananmunakuuriloppuraportti


Kertoilin toukokuun lopulla aloittamastani banaani-kananmunakuurista (Linkki). Lupailin juhannuksen tietämiin raportointia, joten nyt se on tehtävä, vaikkei viitsisikään.

Olin siis muutaman viikon banaani-kananmunakuurilla, joista viimeisin viikko oli lähes puhtaasti tällä ravinnolla, aikaisemmat menivät vanhoja ruokavarastoja vähennellen siinä ohessa. Kuurin aikana ei ilmennyt mitään ongelmaksi sanottavaa, mutta lopetus ei mennyt sitten ihan nappiin.

Perustavoite oli selvitellä, olisiko mm. nivelvaivoissani jotain ravintoon liittyvää tekijää. Tästä ei tullut havaintoa, joten varovasti arvellen vaivani eivät ole ravintoperäisiä.

Oheisvahinkona elopainoni tippui muutamia kiloja kuurin aikana. Näin pääsi käymään, vaikka pyrin syömään aina, kun tuli nälkä. Kuurin loputtua hyvämuistiset rasvasoluni pitivät huolen massan palauttamisesta mm. lihanhimon kautta. Olisiko vähän suolistorasvaani jäänyt vielä teille tietymättömille, kun vyössä on käytössä edelleen viimeinen reikä, joka tuli käyttöön kuurin aikana.

Tarkoitukseni oli lopettaa joksikin aikaa myös kahvin juonti, mutta sehän se oli koko kuurin isoin ongelma. Ei vaan loppunut kahvin käyttö, pelkästään väheni vähän. Kun kahvin vieroitusoireina on minulla päänsärky, yritin lopettaa harventaen juomistani niin, että ottaisin kahvia vain päänsärkylääkkeeksi. Jotenkin se meni pieleen juuri kun meinasin päästä kahvista eroon.

Korvakuulolta päätellen metanogeeniset mikrobit ovat saaneet kuurin jälkeen yliotteen suolen sisällöstäni. Yksi ripulikohtauskin tuli n. viikko kuurin päättämisen jälkeen, mutta kun tarkempaa selvitystä ei ole tehty, niin vähän vaikea on sanoa, että oliko kuurin aiheuttamalla suolistomikrobimuutoksella mitään osuutta asiaan. Olin syönyt moussakaa, jota hyvin harvoin syön. Sitä siis pidän yhtenä mahdollisista syyllisistä. Vai olisiko ollut se salaatti risiiniöljyssä?

Muina havaintoinani oli ensiksikin se, että tiskin määrä romahti kuurin aikana. Toinen havainto oli, että banaanista menee biojätteisiin aika iso osa. Ei ihme, että netistä löytyy myös ohje banaanin kuorien sekoittamisesta mukaan tehosekoittimella.

Banaani-kananmunakuuri vaikuttaisi ensikokeilun perusteella kehityskelpoiselta laihdutusmenetelmältä, kunhan tuota kuurin lopetusta hioisi. Mahdollisesti myös suolistomikrobiston ohjaus vaatisi asiantuntevaa kehittelyä.

 

Mainokset

2 responses to “Banaani-kananmunakuuriloppuraportti

 1. ” Korvakuulolta päätellen metanogeeniset mikrobit ovat saaneet kuurin jälkeen yliotteen suolen sisällöstäni. ”

  Niinpä niin. Luonto pitää aina huolen tasapainosta, tavalla tai toisella. Vihreille ”ilmastodieetin” kannattajille pitää kertoa totuus henkilökohtaisista päästöistä:

  ”Minkä hiilidioksidissa voittaa, sen metaanissa ja rikkivedyssä häviää.”

  Kuinkas se olikaan tuo metaanin kasvihuonevaikutuksen suuruus CO2:een verrattuna ?
  -Lisäksi tähän loppuun: ( n+1 ) exp 4 hymiötä

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.