Alkanut: banaani-kananmunakuuri


Minähän en tässä blogissa ole paljoakaan omiin tekemisiini viitannut, mutta nyt alkoi banaani-kananmunakuuri. Säännöt ovat seuraavat:

 1. Ainoat ostettavat elintarvikkeet ovat banaanit ja kananmunat.
 2. Syödä saa niin paljon kuin haluttaa.
 3. Juomana vain vesi.
 4. Siirtymävaiheessa voi kuluttaa varastoja loppuun, kuten juoda kahvia korpun kanssa.

Ilmastovaikutusarviota en aio tehdä, mutta olettaisin, ettei tämä ruokavalio ole erityisen energiaa tuhlaavaa. Ainakin sekä banaanien että kananmunien hinnat ovat melko edullisia kiloa kohti laskettuina. Kaikenlisäksi banaaneja ei tarvitse keittää, eikä muniakaan kovin pitkään.

Olettaisin, että tämä ruokavalioni on sillä tavalla täydellinen, ettei mitään välttämätöntä ravintoainetta puutu. Lisänä vielä se, että banaania kehutaan kolesterolia alentavaksi syötäväksi, kun munaa onkin moitittu kolesterolista. Jos joku keksii, mitä tästä ruokavaliosta puuttuu, niin kertokoon. En siltä tässä vaiheessa ole päättänyt, että tätä jatketaan aina hiekansyöntiin asti, vaan muutama viikko saattaa antaa jo kaipaamani tulokset.

Millaisia tuloksia kaipaan? No ensiksikin sitä, että voisiko jotkut vanhuuden vaivani johtuakin ravinnon haittavaikutuksista. Kuuri on tässä suhteessa aika ihanteellinen, kun ei ole kuin kaksi syötävää tuotetta. Esim. mahdolliset maito- ja vilja-allergiat yms. paljastunevat.

Toisaalta odotan, että tämä on niin tylsä ruokavalio, että laihtumista tapahtuu itsekseen.

Tarkoitukseni on juhannuksen tietämissä raportoida, kuinka äijän kävi.

 

Advertisement

4 responses to “Alkanut: banaani-kananmunakuuri

 1. Kiinnostava kokeilu. Minulla on jo ikää omiksi tarpeiksi ja läskiä joutaisi karistaa paljon pois. Kananmunia syön jonkin verran, mutta harvoin banaania, koska en oikein tykkää niistä.
  Luin aikoinaan kaikki vähänkin kiinnostavat dieettikirjat, mutta en sittenkään laihtunut. Sitkeessä on läski, eikä se välitä minun kevyehköistä, joskin pitkistä kävelyistäni.
  Ruokailua on pakko keventää, onneksi tomaatit ja muut rehut halpenevat nyt koko ajan. Jos yrittäisin ensin vain puolittaa tavalliset ruoka-annokset ja juoda vettä vielä enemmän.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.