Videopläjäys hiilidioksidista


Kuva 1. Kuvasta linkki Youtube-videoon. Kuvankaappaus 22.03.2018.

Olen miltei allerginen videotyyppiselle informaatiolle. Verrattuna tekstiin videon pysäyttäminen on aina vaivalloisempaa, tv-lähetyksissä se voi olla hyvinkin epäkäytännöllistä. Miten vaikeaa onkaan ottaa Ctrl-C:llä kopioita videosta hakuohjelman kenttään asioiden tarkistamiseksi? Epäilen vahvasti, että lestat ovat oikeilla jäljillä videoinformaation propagandaominaisuuden suhteen.

Nyt kuitenkin huomasin CO2-Science -sivun alareunasta videomainososion (Linkki) ja menin napsauttamaan hiirellä. Video vaikutti olevan melko asiallinen (Linkki), korostuksen ollessa hiilidioksidin kiistämättömissä hyödyissä.

Kuten yllä jo mainitsinkin, pidän tätä videota mainosvideona, johon suuntaan myös kuva 1 viittaa. Kaunista katsottavaa puheen oheen. Oikeutan tämän videon esilleoton niillä lukuisilla CO2-pelotteluvideoilla, joissa tässä esille tuodut asiat on syrjäytetty. Kun kuvaa 1 katsotaan, nähdään myös, että puolisen vuotta esillä ollut video on kerännyt kohtuullisen määrän katselijoita. Peukuttajista isoin osa on suhtautunut videoon myönteisesti, josta voinee ajatella, etteivät videon linkitykset ole oikein hyvin tavoittaneet ilmastonvakioijia.

Sainkin Youtubeen linkityksen toimimaan ilman upotekuvaa, joten otsikon ennakoima pläjäys vähän väljehtyi. Tästä olen tietenkin iloinen.

Mainokset

3 responses to “Videopläjäys hiilidioksidista

  • Toi Ylen sivuilla julkaistu reportaasi on aivan tyypillinen nykyään. Taalas tärkeilee ja kuulemma merenpinta nousee aivan vimmatusti. Tosin Taalaksen oma putka ei pysty edes sanomaan, nouseeko merenpinta Helsingisså ollenkaan, mutta kovasti ollaan huolissaan. Mun mielestä havainnot ovat jo osoittaneet, että hiilidioksidin vaikutus merenpintaan on erittäin hidas suhteessa pahimpiin skenaarioihin, kuten Grönlannin jäätiköiden nopeaan romahtamiseen muutamassa sadassa vuodessa.

   Taalaksen keekoilusta nousee esiin kumminkin ajan keskeinen paradigmaattinen asetelma.

   Ajatellaan, että ihmisen vaikutus on tuhoisa – onhan meistä jokainen Cousteaunsa katsonut.

   Ajatellaan, että syy-seuraus-suhteisto on selvää, suorastaan lukiofysiikkaa (Bill Nye / Al Gore)

   Ajatellaan, että ratkaisu on ’juuri ja juuri mahdollinen’ ja että suuret uhraukset ovat tarpeen (juuri niin isot kuin on myytävissä).

   Ja lopuksi, ajatellaan että yhteinen hyvä rakentuu niistä poliittisista ratkaisuista, joita vallanpitäjät ajavat (yhden totuuden politiikka).

   Nämä neljä linkittyvät toisiinsa siten, että denialistiksi leimataan mihin tahansa näistä kohteista jarruttavaa kritiikkiä esittävä.

   Tuhoisuutta, selvyyttä, mahdollisuutta tai ratkaisuja kritisoiva on kuin jokin kummallinen neuvostovastainen poliittinen epäihminen.

   Sen sijaan tuhoisuutta ennustava, ymmärrystä ylikorostava, uhrauksiin innostava ja annettuihin ratkaisuihin sitoutunut saa aina viestinsä läpi. Suomi on niin pieni maa, että tänne mahtuu vain yksi totuus kerrallaan.

   Tykkää

 1. Curryn blogista lainaus artikkelista
  https://doi.org/10.1130/G33344.1
  merenpintaan liittyen

  ’This mid-Pacific atoll is tectonically stable and far from former ice sheets. The precisely surveyed and radiometrically dated microatolls indicate that sea level has not experienced significant oscillations, in accordance with geophysical modeling, which implies that the eustatic contribution from past ice melt and the isostatic adjustment of the ocean floor to loading largely cancel each other at this site.’

  Eli hassua kyllä, merenpinta ei nousekaan, vaikka merenpinta nousee ja on just hukuttamassa atollit. Heh, valmis (settled) tieteenala.

  https://judithcurry.com/2018/03/21/sea-level-rise-acceleration-or-not-part-v-detection-attribution-2/#comment-868971

  Homma menee siis niin, että lisääntyvä meren massa painaa merenpohjaa, ja suhteessa merenpohjaan ’nostaa’ atollia estäen sitä vaipumasta aaltoihin. Efekti ei toimi kaikkialla aivan samoin mutta jännästi näyttää miten äkkinäinen tekee taas ihan vääriä päätelmiä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.