Sään ja ilmaston sekottaminen


Kuva 1. Kuvankaappauslähde: https://twitter.com/realDonaldTrump?ref_src=twsrc^tfw&ref_url=https%3A%2F%2Fyle.fi%2Fuutiset%2F3-9998285

Näkyy IS (Linkki) muun valtamedian mukana takertuneen jälleen yhteen Trumpin viserrykseen  (Linkki).  Sää ja ilmasto ovat menneet Trumpilta sekaisin pakkasjakson osalta, kieltämättä. Mutta jos kyse olisikin ollut helleaallosta, olisi päivystävät ilmastoasiantuntijat olleet vähän joka kanavalla kertomassa, miten kyse on ilmastosta eikä säästä. Nyt ei ilmeisesti yksikään toimittaja ole työntänyt mikrofonia asiantuntijan eteen ja kysynyt, että miten paljon kylmempää olisi, jos ei olisi ilmastonlämpenemistä.

Vaihtoehtoista totuutta hipoen Trump väittää viestissään, että vain USA olisi joutunut maksaamaan biljoonia dollareita ilmastonmuutoksen hillintään. Toki sitä muitakin maksajia on löytynyt, kuten nyt pieni Suomi. Mehän tosin maksamme euroilla. Vaan se pääpointti on mielestäni siinä, että Trump esittää oivan säästökohteen valtiolleen ja kansalaisilleen. Juuri tämän sääilmiön vaiheilla säästöehdotus puree parhaiten.

Oma poliittinen nenäni sanoo, ettei Trump tuolla viestillään menettänyt äänestäjiä, vaan päinvastoin kartutti kannatustaan mahdollista tulevaa presidentinvaalia varten. Monet viestistä mielensä pahoittaneethan eivät olisi muutoinkaan Trumpia äänestäneet, kuten nyt vaikka IS:n tai Ylen toimittajat. Kuvan 1 kommenttiosiossa näky niitä, joihin sattuu. Tuskinpa olivat aiemminkaan Trumpin kannattajia.

Kun IS sanoo, että USA:ssa arvostellaan Trumpia, niin onhan se totta. Kun kuitenkin jätetään sanomatta, että USA:ssa kehutaan Trumpia ihan samasta aiheesta, niin linkitän tässä tasapainon vuoksi Tony Hellerin artikkeliin (Linkki).

Trumpin viesti ei kerro minulle, että hän olisi pihalla ilmastoasioista, vaan että hän osaa kettuilla, maksaen pottuja pottuina. Onhan osa valtamediasta ja ilmastotieteilijöistäkin ollut julistamassa, etteivät lapsemme näe lunta. Nyt sitä taas näkyy USA:ssa, joten ennustelijat ovat olleet väärässä. Se väärässäolo taas kuvastaa sitä, ettei globaalista muutoksesta pysty kovinkaan paljon vetämään ennusteita paikallisiin sääoloihin, koska ilmastotiede on niin heikosti ennustekykyinen. Vai näkikö joku ennusteita polaaripyörteen laajentumisesta silloin, kun ennusteltiin lumettomuutta?

Suomen kohdallahan tuo lumettomuusennuste on sentään kohtalaisesti pitänyt paikkansa tänäkin talvena, joskin vastaavasti lumisilta talvilta kotoisin olevat Golf-virran pysähtymisennusteet ovat menneet pieleen. Ettei se menisi ilmastotieteen ennusteluissakin niin, että kun tuotetaan vähän kaikenlaisia ennusteluja, niin aina niistä joku osuu, jolloin voidaan jälkeenpäin juhlia hyvää osuvuutta Teksasin tarkka-ampujan tapaan?

Trump on vähän kuin jääkarhut, ilmastopelottelijat nostavat hänet usein esille, niinpä hän on Roskasaitillakin paljon useammin kuin olisi Hillary Clinton ollut presidenttinä. Sanottakoon, että Suomen oloissa olisin ehdottomasti äänestänyt ennemmin ehdokas Clintonia hänen ulkopoliittisen kokemuksensa vuoksi. USA on sitten eri maa, ei siellä presidentinkään tarvitse olla ulkopoliittisesti kokenut, koska hän voi tehdä ihan oman ulkopolitiikkansa, johon Putin ja muut maailman johtajat sitten sopeutuvat miten taitavat.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.