Marraskuussa 2017 globaalisti viileni


Kuva 1.

Gistemp-aineiston marraskuun 2017 keskiarvotulos on julkaistu. Globaali lämpötila on laskenut vain vähän lokakuusta. Itse asiassa laskua oli niin vähän, että se yllätti minut. Kenties seuraamani päivälämpötila-aineistot ovat jotenkin eri tavalla tasoitettuja? Joka tapauksessa kuvassa 1 näkyy, miten pari viimeistä kuukautta on mennyt kuitenkin ”liian lämpimästi”, jolloin katkoviivalla kuvattu lyhytaikainen suuntaviiva eroaa yhä enemmän punaisella merkitystä ennusteestani. Tarkoittaa lähinnä sitä, ettei globaali lämpötila ole kuvaajasta päätellen palaamassa viimeisintä El Niñoa edeltäneelle tasolle. Edes alkava La Niña ei näyttäisi vielä riittävän lämpötilan alentamiseen.

Kuva 2. Kuvankaappaus gistemp-kuukausikeskiarvoaineistosta 19.12.2017 Lähde: https://data.giss.nasa.gov/gistemp/tabledata_v3/GLB.Ts+dSST.txt

Kuvassa 2 on sitten dokumentointia varten kuvankaappaus käytetystä aineistosta. Verrattuna edelliseen kaappaukseen huomiotani kiinnitti syyskuun 2017 suurehko korjaus aiemmasta lukemasta 80 nyt joulukuussa näkyvään lukemaan 74. Heittoa on enemmän kuin kaaviossa käyttämäni tarkkuusarvio 5 yksikköä suuntaansa. Vaan hipovathan virhepalkit vielä toisiaan eri kuukausilta. Ettei tehdä tästäkään turhaa numeroa.

Roskasaitti vaiennee n. viikon ajaksi, koska on muuta puuhaa. Toivotan kaikille oikein hyvää Joulua.

 

Mainokset

One response to “Marraskuussa 2017 globaalisti viileni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.