Atlantin hurrikaanikaudesta 2017 povataan keskimääräistä


Atlantin hurrikaanikausi 2017 on jo avattu (Linkki), kun trooppinen myrsky Arlene esiintyi ensimmäisenä pyörremyrskynä ennen kauden alkua huhtikuussa. Virallisesti kausi alkaa kesäkuun alusta.

Ennusteista ei pääse repimään isoja otsikoita, koska ollaan lähellä keskimääräistä. Oma pysyvä ennusteeni oli viimekaudella hyvää keskitasoa virhesummansa osalta. Tällä kaudella  keskimääräistä alempi toteutunut vilkkaus kasvattaisi ennustevirhettäni ja keskimääräistä vilkkaampi hurrikaanikausi tekisi ennusteestani joukon osuvimpiin kuuluvan. NCSU:n ja NOAA:n ennuste on alunperin ilmotettu vaihteluvälinä, mutta lasken vertailun helpottamiseksi myös keskiarvon näille.

Globaalissa tarkastelussa sykloneissa ei ole tällä kaudella esiintynyt kuin puolet normaalista energiasummasta (Linkki). Kun kausi on vielä nuori, tuosta ei voi paljoakaan päätellä edes äärityynen uhkaavuudesta. Jos edellä linkitetystä Weatherbell-sivustosta katsoo kuvaajia, niin ensimmäisessä näkynee  voimakaimpien suurhurrikaanien globaali lisääntyminen viime vuosikymmeninä. Muuten trendeistä tuskin voi puhua, vaan kaavioiden mutkittelut mahtuvat normaaliin vaihteluun. Esimerkiksi hurrikaanien vuosilukumäärä verrattuna kaikkien trooppisten myrskyjen summaan ei ole kasvussa.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.