Aurinkopaneeliyhtiö SolarWorld maksukyvytön


Kuva 1. SolarWorldin aurinkopaneeleja kokeellisen kulkuneuvon pinnalla. Kuvaajaviite: By Hans Weingartz aka. Leonce49 at de.wikipedia – Own workTransferred from de.wikipedia to Commons by Ireas using CommonsHelper.(Original text: selbst fotografiert), CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12516594

Simo Salminen lauloi Jukka Virtasen sanoittamassa Suurena Miehenä –laulussa, että ”… housut jos ei kestä, se on pankrotti.” (Linkki) Nyt näyttää siltä (Linkki), ettei saksalaisen SolarWorldin ja Frank Asbeckin housut ole kestäneet. Suuruutensa päivinä yritys yritti ostaa Opelin tehtaat, ettei kyse ole ihan autotallifirmasta. Työpaikkoja on vaarassa useita tuhansia.

En muuten löytänyt ensimmäistäkään suomenkielistä uutista tästä tapauksesta. Jo siksikin on aihetta kertoa tämä uutinen tässä blogissa.

Yhden yrityksen nurin meno alalta kuin alalta ei toki tarkoita, että koko ala olisi täysin kannattamaton.  SolarWorldin tapauksessa voidaan kuitenkin kysellä niiden uusien työpaikkojen perään (Linkki), joita vihreän talouden edistäjät ovat lupailleet. Niitä on toki syntynyt jonkin verran, mutta aurinkopaneelien tuotannossakin lähinnä muualle kuin Eurooppaan. Jos vielä huomioidaan eurooppalaisten veronmaksajien tukisatsaukset näihin työpaikkoihin, samalla rahamäärällä olisi voinut saada jotain pysyvämpääkin aikaiseksi esim. hidastamalla savupiipputeollisuuden alasajoa. Raskaan teollisuuden nopea siirtyminen vapaan saastutuksen vyöhykkeelle on lisännyt globaalisti ilmansaasteita.

Linkkejä aiheeseen

http://www.solarworld.de/home/ (Linkki) Yrityksen sivut ovat vielä pystyssä ja uutisoivat taloustilanteestakin.

http://notrickszone.com/2017/05/12/german-solar-energy-from-technology-of-the-future-to-extinction-in-just-10-years/ (Linkki) NTZ-sivusto kertoo alan nopeasta tuhosta Saksassa. Kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta energiayhtiöstä, kuten otsikosta voisi päätellä. Asbeckin puoluekytkentä kerrotaan.

https://www.thegwpf.com/europes-biggest-solar-company-goes-up-in-smoke/ (Linkki) Reutersin uutisen pohjalta blogiuutisointia SolarWorldistä.

https://wattsupwiththat.com/2017/05/12/europes-biggest-solar-company-goes-up-in-smoke/ (Linkki) WUWT-sivusto uutisoi pankrotista ja kertoo, että Afrikkaan rakennetaan 100 uutta hiilivoimalaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/SolarWorld (Linkki) Taustatietoa yhtiöstä.

 

 

 

Advertisement

One response to “Aurinkopaneeliyhtiö SolarWorld maksukyvytön

  1. Niinpä. Negatiivinen Midaksen kosketus vihreillä.
    Jenkkilässä Solyndra meni myös ’kanttuvei’.
    Ja muitakin, yo vain malliksi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.