ICCC12


Kuva 1. Panelisteja ICCC:n kokouksesta. Kuvankaappauslähde: https://www.youtube.com/watch?v=M_hz2FY6SC8

The Heartland Institute Illinoisista on jälleen järjestänyt vuosittaisen ilmastokokouksensa ICCC:n, tällä kertaa numeroltaan 12 ja pitopaikkana USA:n pääkaupunki Washington.  Alla olevista linkeistä päässee tunnelmaan mukaan, esittelen tässä vain muutamia hajanaisia havaintojani.

Eräs ensimmäisistä havainnoistani oli, että nyt oli tarjolla puolen vuorokauden pituisia youtube-videoita. Huomioiden nykyisin hidas nettiyhteyteni, tuollaisista tuli luovuttua jo muutaman tunnin kokeilulla.

Willie Soon esitys

Kuva 2. Tri W. Soonin päätelmiä. Kuvankaappauslähde: https://www.youtube.com/watch?v=M_hz2FY6SC8

Tri Willie Soon piti esitelmän merijääaiheesta. Ensin ajattelin, että onko hän astrofyysikkona ketään pätevämpi puhumaan, mutta esitysvideolta selvisi, että onhan hänellä aiheesta julkaistu tutkielma vuodelta 2015. Jos IPCC:n lähtökohtana on etsiä ihmisen syyllisyyttä vain lämpenemissuuntaisiin ilmastonmuutoksiin, niin tri Soonin lähtökohdat vaikuttavat juuri päinvastaisilta. Ehkä totuus on siinä välissä? Joka tapauksessa kuvassa 2 näkyy Soonin loppupäätelmät, joissa korostuu auringostakin johtuva luonnollinen vaihelu. Hiilidioksidin osuus milteipä nollataan, mihin viittaa auringon verottamisehdotuskin.

Trump ja Heartland Institute

Kuva 3.

Rehellisesti sanottuna olin siinä käsityksessä, että presidentti Trump on pääosin ottanut ilmastopolitiikkansa The Heartland Institutelta. Kun sitten kokousohjelmasta löytyivät kuvan 3 mukaiset suositukset presidentti Trumpille, olin jonkin verran hämmentynyt. Hämmenystäni ei suinkaan vähentänyt se, että toisaalla samassa kokousohjelmassa julistettiin voittoa ilmastosodassa.  Menee veikkailuksi, mutta olisikohan niin, ettei The Heartland Institute ole saanut riittävää tunnustusta presidentti Trumpilta, joten sen sijaan, että itkettäisiin ”varastetut” ilmasto-ohjelman perään, tehdään ehdotus, joka sisältää paljon sitä samaa, mitä Trump on luvannutkin tehdä? Otan mieluusti vastaan parempia veikkauksia tai vaikka oikeaa sisäpiiritietoakin tästä asiasta.

Lopuksi

ICCC12-kokous oli yleisömäärältään pienehkö aiempaan historiaan verrattuna. Tiedä sitten, mistä tämä johtuu. Olisiko ilmastopolitiikka jo ratkaistu USA:n presidentinvaaleissa, niin ettei kokoukset enää kiinnosta? Kokouksessa esitelmöineet tutkijat näyttäisivät olleen melko pitkälle samaa vanhaa kaartia kuin aiemminkin kuvan 1 tapaan. Antaa ehkä hieman vihjettä sisäänpäin lämpiävästä jutusta? Sekään ei välttämättä lisää yleisön suosiota.

Kun ehdin perehtyä enemmän tarjona olleeseen aineistoon, saatan kirjoittaa jostakin kokouksen aiheesta vielä lisääkin. Erityisesti hiilen sosiaalikulut (social cost) kiinnostavat nyt minua.

Artikkeliin liittyviä linkkejä

http://climateconference.heartland.org/ (Linkki) Ainakin vielä näkyvissä oleva videolinkkisivu. Osa videoista 12-tuntisia.

http://climateconference.heartland.org/schedule/ (Linkki) Kokousaikataulu lyhyine esittelyineen.

http://climateconference.heartland.org/wp-content/uploads/2017/02/ICCC-12-program-final.pdf (LinkkiPDF) Kokousohjelma. Kuva 3 kaapattu tästä.

https://wattsupwiththat.com/2017/03/25/take-aways-from-the-washington-d-c-heartland-climate-change-conference/ (Linkki) WUWT-blogin katsaus kokoukseen.

https://www.youtube.com/watch?v=M_hz2FY6SC8 (Linkki) Willie Soon esitelmä youtube-videona, 28 minuuttia.

http://globalwarmingsolved.com/data_files/SCC2015_preprint.pdf (LinkkiPDF) Soon esityksen pohjana ollut tutkielma vuodelta 2015.

3 responses to “ICCC12

 1. Kirjoitat: ”…olisikohan niin, ettei The Heartland Institute ole saanut riittävää tunnustusta presidentti Trumpilta…”

  Näin. Spekulaatiot on kivoja. Meidän suomalaisten tieto-tiedonvälityksestä, uutisoinnista tuntuu (yli) 90 % olevan monenmoista spekulaatiota tulevasta ja menneestäkin. Ja ns. ajankohtaiskommentoinneista monesti 99% ellei enemmänkin.
  Minäkin olen aina tykännyt spekulaatioista ja SciFi:stä paljon. Joidenkin turvallisuudentunnetta em. haamuilut häiritsee. Olen aina kuitenkin pitänyt spekulaation, yrittänyt pitää ja toden eri asioina. Halunnut pitää. Mutta aina piru välillä iskee.

  Speku1. Onhan selvää, että T. haluaa suuren johtajan lailla ensin alkuun todistaa riippumattomuutensa kaikista povatusta riippuvuussuhteita, jotta voisi toteuttaa edes jotain löytäessään todellisia ystäviä ja liittolaisia. Kuka esim. muka uskoo, että T haluaa tieten tahtoen viedä terveysvakuutuksen 26 jenkiltä. Kun hän oletettavasti on realistisen terveysvakuutuksen kannalla. Vai onko. Mikä onkaan realistinen selkeä Sote – uudistus jenkeissä, meidän pitää varmaan neuvoa heitä, mieluummin sormi pystyssä.

  Speku2. Tähtien neuvosto lähetti T:n kertomaan meille, että meidän on mentävä Marsiin.

  Speku3. Lopultakin USA:n organisaatiot on nousseet pätemättömyyden korkeimmalle asteelle. Tämän lain pätemättömyyden leviämisestä kaikissa pitkäikäisissä organisaatioissa esitti joku hallintoviisas aiemmin. Kenties liki näin: ’Kaikissa organisaatioissa ihmiset nousevat pätemistasoltaan ylempään virkaan, ja siten organisaatio täyttyy virassaan pätemättömistä ihmisistä, varsinkin johtotasolla.’

  Speku4: Aika aikaansa kutakin. Liekö tuo nyt paljon Kennedyn populismista eroaa. Tai Suomessa viher-uskomusten populääristä toistelusta. Katsokaapa vaikka nyt ajankohtaisia vaaliesitteitä. Niin on täynnä populäärejä vaateita ja lauseita. Onks tää synkkää?

  PS: Laitanpa tähän yhden linkin juttuun, jota kommentoin, vaikkei ihan täysin T-teemaan sovi:
  https://biologi-jari.blogspot.fi/2017/03/historiallinen-helmikuu-2017.html

  Liked by 1 henkilö

 2. Merijääpuheessa sivuutettiin arktisen merijään viimeaikainen supernopea katoaminen varsin ansiokkaasti. Noh, se lienee tarkoituskin tällä porukalla.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.