Joululauhaa


Nythän kaikki sääennusteet näyttävät Järvenpäähän lauhaa joulusäätä, niin myös kveeninkielinen yr.no-ennuste kuvassa 1. Uskon useinpien lukijoistani olevan niin kielitaitoisia, että tuollainen ulukomuankielkin taipuu. Tuo sivuhan löytyy myös Sää Järvenpää -linkistä linkkilistastani.

Otsikossani on varastettuja vaikutteita Immulta (Linkki), mikä tässä kiitosten kera tunnustettakoon.

Ennen hyvän joulun toivotusta kerkiän vielä antamaan yhden jouluvinkki: paista kinkku ritilällä, uunipelti allansa. Valuta tilaisuuden tullen kuumahko paistoliemi pienehköihin pakastusrasioihin. En ottaisi mahdollisia proteiinihyhmiä mukaan rasioihin, vaan ainoastaan rasvan ja juoksevan liemen. Jäähtyneet rasiat sitten pakkaseen. Käytä selkäviikoilla paistoliemi kaalikeittoihin, puolisen litraa viiden litran kattilassa keitettävää keittoa kohti. Mausta kaalikeitto hienonnetulla pippurilla reilusti ja tarvittaessa lisää suolaa.

Mikäli et ole seuraavaan jouluun mennessä saanut paistolientäsi kokonaan käytettyä, tyhjennä loput rasiat biojätteisiin. Viemäri on huonoin vaihtoehto kinkun paistoliemelle.

Joulurauhaa kaikille!

 

Mainokset

One response to “Joululauhaa

  1. Samoin hyvää joulua. Kinkkurasva ja -liemiohjeesi on paljon parempi kuin se rasvan keruu dieseliksi. Olen minäkin onnistuneesti tehnyt noin halpoja hyviä super-eko-keittoja, herkkuja. Ja hernekeittoa. Myös nahka kelpaa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.