Kyselyjä kävijöille kuvistakin


Blogini alkaa tulla kyselyikään.

Kyselen lukijoiteni käyttämiä selainlaiteitta lähinnä siksi, että blogin ulkoasu onkin yllättäen erilainen riippuen laitteesta. Itse käytän blogini lukemiseen ja laatimiseen lähes yksinomaan Firefoxia, jolloin näkymäni on kuvan 1 pohjakuvan kaltainen.

Jos sattuukin niin huonosti, että käyttämässäsi laitteessa ei kuvalinkit näy varsinaisen artikkeliosan oikealla puolen omalla palstallaan, niin voi ei. Tuskin pystyn tekemään asialle mitään (ellei laitteen kääntäminen vaaka-asentoon auta), mutta voin olla kysymättä, mitä tablettaja käytät. Seuraavana monivalintakysely:

Firefoxissa noita linkkikuvia saa myös suurennettua napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla putkahdusvalikosta ”Näytä kuva”. Windows 10 Edgestä en löydä vastaavaa enkä ota vastuuta ko. puutteesta.

Itseäni harmittaa, kun jonkun nettisivun kuvat ovat pieniä eikä niistä löydy isompaa versiota millään. Tämän vielä antaa anteeksi, jos sivut ovat viime vuosituhannelta, jolloin kuvien pitkähkö latausaika saattoi häiritä selaajan lukunautintoa, mutta nykyaikana pienikuvaisuus on enempi vaiva. Ctrl ja plus ei paljoa auta, jos kuva on aidosti pieni.

Oma normikäytäntöni on keventää artikkeliin tulevaa kuvaa IrfanView-ohjelmalla tallentamalle se .jpg-muodossa pakaten vähän yksityiskohdista leikaten. Käytän myös .gif-muotoa, milloin kuva on tekstimäinen. Havaintojeni mukaan sivulle tuleva kuva on yleensä paremman näköinen, jos se näkyy sivulla vähintään 50% pienempänä kuin sen oikea koko on. Gif-kuvissa tämä ei päde useinkaan. Jos kuvasta näkyy riittävästi yksityiskohtia perusasemoinnilla, jätän usein suurennosmahdollisuuden pois. Kuvassa 1 on etusormi pystyssä oleva ”osoitin” kertomassa, milloin kuva on suurennettavissa.

Artikkelin kommenttiosioonkin saa lisäillä toiveita tai havaintoja Roskasaitin kuvituksesta. Noissa polldaddy-kyselyissäkin saattaa olla jonkinlainen kommentointitoiminto.

Kiitos vaivannäöstäsi!

 

Mainokset

8 responses to “Kyselyjä kävijöille kuvistakin

  • Hyvä kysymys. Jos olen lainannut kuvamateriaalia muualta, olen sen yleensä maininnut kuvatekstissä, esim. linkittäen. Ehkä on joku vahinko tullut, mutta ne ovat yleensä olleet vapaata riistaa.
   Mitä sitten omiin teennöksiini tulee, niin enpäs ole hirveästi asiaa miettinyt, mutta sanon tässä, että lähde mainiten lainaaminen sallittua. Kenellä kantti kestää mainita, että on Roskasaitilta lainattu (-;

   Tykkää

 1. Selaimet, käyttöjärjestelmät, ikkunakoot ja sen sellaiset saat helpoiten kaikista kävijöistä analytiikkatyökalulla kuten Google Analytics, joka pitäisi saada helposti myös wordpress.com-blogiin.

  Tykkää

  • Päätellen miten huonosti Lenovo tai Android tai windows phone toimii, ketään ei kiinnosta.

   Itse asiassa ainoastaan mun tykki työtietokone olisi ainoa millä viittii facebookin tai wordpressin avata. No, kuten sanottu, ketä kiinnostaa jos mulla on huono laite- ja softavalinta.

   Tykkää

 2. Tableetilla luettaessa sivu on ns. väärin aseteltu ja näkymä on kapea. Toki se on vielä luettava mutta usein suurennan sivun niin että pelkkä blogi teksti näkyy. 16×9 vs. 9×16. En äkkiseltään keksi miten asiaa voisi parantaa tabletille paremmin sopivaksi.

  Tykkää

  • Minulla on hyvin heikkotehoinen android 4.1.1 -tabletti, jossa ruutuasetuksissa on rasti kohdassa Kierrä näyttöä automaattisesti. Tällöin laite näyttää pystyasennossa ilman oikeaa palstaa ja vaaka-asennossa sen kera artikkelin kuvan tapaan. Ei mitään käsitystä, voiko tätä ominaisuutta olla yleisestikin. Juuri oli vieraita, joiden android-älykapulaan ei linkkivalikkoa saanut näkyviin luuria kääntämällä.

   Tykkää

 3. Kokeilin ulkoasuasetuksista löytyvää mobiiliteemaa. En tykännyt, kun linkkejä ei näkynyt missään, kuvallisista puhumattakaan. Eli näillä mennäään, tyytymättömyys on mahdollisesti siedettävällä tasolla. WUWT-blogi muuten käyttää tuota WP-ominaisuutta, jos ketä kiinnostaa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.