Planeetta Yhdeksän ei olekaan Nibiru


Kuva 1. Lähde: WUWT / CALTECH/R. HURT (IPAC)

Kuva 1. Lähde: WUWT / CALTECH/R. HURT (IPAC)

Nibirusta

Nibiru on ekonomi Zecharia Sitchinin esittämä asuttu aurinkoa kiertävä jättiläisplaneetta (Linkki), joka tulee aurinkokunnan sisäosiin n. 3600 vuoden välein. Sittemmin Nibiru on päässyt myös vuodelle 2003 tulevaksi ennustetun katastrofin päätähdeksi (Linkki).  Varsinkin jälkimmäisellä Nibirun roolilla on yhtymäkohtia psykiatri Immanuel Velikovskin esittämiin planeettojen törmäilyihin maapallon historian selittäjinä (Linkki).

Planeetta Yhdeksästä

Varsin varteenotettavan Calctechin tutkijat ovat julkaisseet WUWT-sivuston uutisoiman tutkielman massiivisesta ennestään tuntemattomasta planeetasta aurinkokunnassamme (Linkki). Vaikkei suoria havaintoja Planeetta Yhdeksäksi nimetystä taivaankappaleesta vielä olekaan tehty, sen vaikutuksen on tulkittu näkyvän pienemmissä taivaankappaleissa, jotka kiertävät aurinkoa hyvin elliptisillä radoilla. Tunnetuin näistä kivistä, kimpaleista tai kääpiöplaneetoista on Sedna (Linkki).

Johtopäätelmiä

Varsinkin jos huomioi sen, että Pluton radan häiriöstä pääteltynä aurinkokunnassa saattaa olla lähempänäkin aurinkoa kiertävä planeetta kuin mitä Batyginin ja Brownin esittämä planeetta Yhdeksän (Linkki), näyttäisi Sitchinin hypoteesi sentään olevan kiertolaisen olemassaolon ja ominaisuuksien osalta tarkempi kuin kolikkoa heittämällä todennäköisesti tulisi. Jos planeetta on asuttu, sen asukkaat eivät tykänne auringonvalosta, vaan käyttäisivät ehkä korkeaa teknologiaansa pimeällä planeetalla hengissä pysymiseensä.  Äkkipäätä ajatellen juuri tuon planeetan asuttaminen vaikuttaisi niin suurelta mokalta, että vähän epäilyttää se korkean teknologian hyödyntäminenkin.

Mitä sitten tulee planeetta Nibirun ennusteltuun kosmiseen katastrofiin vuonna 2003, niin ainakin minulta se jäi kokonaan huomaamatta. Nyt planeetta Yhdeksälle esitetty rata ei sovi oikein katastrofiin Maan menneisyydessä eikä ennusta tulevaakaan katastrofia. Sitchin puhuu siitä, että menneisyydessä Nibirun kuut olisivat aiheuttaneet kosmisia törmäyksiä. Näistä kuistahan ei ole tässä vaiheessa mitään havaintoa, joten niiden varaan rakennetut ennusteet ovat varsin tyhjän päällä havaintojen osalta. Vaatimus sen osoittamiseksi, etteivätkö Nibirun kuut olisi voineet tehdä sitä tai tätä ja tulevaisuudessa vielä tuotakin, eivät ole tietenkään kumottavissa, mutta eivät ne ole myöskään sillä todistettujakaan. Kysehän on havaintojen puutteesta.

Olisikohan joillakin harrastuksena katastrofeilla pelottelu? En nyt vaan tästäkään oikein sitä saanut aikaiseksi. Ehkä sitä ei tarvitse valittaa?

Linkkejä

http://authors.library.caltech.edu/63794/1/document.pdf (LinkkiPDF) Tutkielma Batygin, Konstantin and Brown, Michael E. (2016) Evidence for a Distant Giant Planet in the Solar System. Astronomical Journal, 151 (2). Art. No. 22. ISSN 0004-6256.

http://www.caltech.edu/news/caltech-researchers-find-evidence-real-ninth-planet-49523 (Linkki) Caltechin lehdistötiedote tutkielmasta tammikuulta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Planeetta_Yhdeks%C3%A4n (Linkki) Suomenkielinen artikkeli haetusta uudesta planeetasta. Englanniksi Wikipediasta löytyy lisää.

Advertisement

3 responses to “Planeetta Yhdeksän ei olekaan Nibiru

  1. Kyllä sen Nibirun täytyy olla loorti Darth Vaderin yhdessä suursmurffi Tarkinin kanssa rakennuttama Kuolontähti. Se porukka viihtyy hienosti varjoissa ja pimeyden ytimessä. Luultavasti maapallolla pian kaiken elollisen tuhoava ilmastonmuutos aiheutuu Kuolontähden lähettämistä näkymättömistä säteistä.
    Kun ihmiskunta on tikahtunut kuoliaaksi, loorti lopettaa säteilytyksen ja muuttaa kaikkien kloonikähmyjensä kanssa tänne Tellukselle, jossa hänestä tulee valaistunut Uus-Lucifer. Tältä kaikelta meidät voi pelastaa vain ihmiskunnan viimeisten toivojen ja suursankareiden Trumpin ja Putinin yhteistyö. Näin on näkyleivät!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.