Ihmisvaikutusta ei näy meren kohoamisessa


Kuva 1. Meren pintaa Portugalin suunnalla. Kuvaviite: By Alvesgaspar - Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6512640

Kuva 1. Meren pintaa Portugalin suunnalla. Kuvaviite: By Alvesgaspar – Oma teos, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6512640

Linkkilistassani mukana olevan NoTricksZone kertoo neljästä uudesta merenpintatutkimuksesta (Linkki), joissa ei havaittu ihmisen merenpinnan kohoamista kiihdyttävää vaikutusta.

Pääasiallinen selitys sille, että aiemmin on uskottu meren pinnan kiihtyvän ihmistekoisesti ja nyt pinnan kohoaminen näyttäisi olevan kiihtymättä, on meren pinnan rytmisissä muutoksissa, jotka on virheellisti tulkittu kiihtymiseksi. Eräs näistä rytmisistä muutoksista on 18,6 vuoden kuujakso vuorovesissä. Toinen selittävä tekijä trooppisella Tyynellä merellä on termokliinin korkeusvaihtelu.

Mitä sitten, jos ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen kiihdyttävää vaikutusta ei merenpinnassa näykkään?  Sitä sitten, ettei meren pinnan kiihtyvällä kohoamisella voi tieteeseen pohjaten ketään pelotellakaan. Miljardien säästö, kun ei rakennella tarpeettomia rantavalleja, ei lähetellä rahaa ”hukkuville” saarivaltioille jne. Se, ettei merenpinta kiihdytä, sopii myös paremmin siihen havaintoon, että Etelämantereen jäätikkö kerää koko ajan lisää massaa.  Sinne kertyvä lumihan on poissa merestä.

Näin ne napit yksi kerrallaan näyttävät tippuvan ilmastopelottelijan takista. Kylmä talvi tekee tuloaan.

Linkkejä

http://www.bioone.org/doi/10.2112/JCOASTRES-D-15A-00004.1 (Linkki) Ensimmäinen viitattu tutkielma NTZ:n artikkelissa (NTZ1):  Reply to Schmith, T.; Thejll, P., and Nielsen, J.W., 2016. Discussion of Hansen, J.M.; Aagaard, T., and Kuijpers, A., 2015. Sea-Level Forcing by Synchronization of 56- and 74-Year Oscillations with the Moon’s Nodal Tide on the Northwest European Shelf (Eastern North Sea to Central Baltic Sea). Journal of Coastal Research, 31(5), 1041–1056. Journal of Coastal Research, 32(2), 452–455

https://tel.archives-ouvertes.fr/tel-01317607/document (LinkkiPDF) (NTZ2) Uusiin satelliittimittauksiin pohjaava väitöskirjatyö:  Hindumathi K. Palanisamy. Present day sea level: global and regional variations. Oceanography. Universite Toulouse III Paul Sabatier, 2016. English.<tel-01317607>

http://adsabs.harvard.edu/abs/2016EGUGA..18.3411H (Linkki) (NTZ3) Esitelmätiivistelmä

http://adsabs.harvard.edu/abs/2016EGUGA..18.3845D (Linkki) (NTZ4) Esitelmätiivistelmä

http://www.jcronline.org/doi/abs/10.2112/JCOASTRES-D-11-00169.1 (Linkki) Tiivistelmä 18,6 vuoden syklin merkitystä korostaneesta tutkielmasta vuodelta 2011:  Fedor Baart, Pieter H. A. J. M. van Gelder, John de Ronde, Mark van Koningsveld, and Bert Wouters (2012) The Effect of the 18.6-Year Lunar Nodal Cycle on Regional Sea-Level Rise Estimates. Journal of Coastal Research: Volume 28, Issue 2: pp. 511 – 516.

http://www.nature.com/ngeo/journal/v1/n3/full/ngeo127.html (Linkki) Kuun 18,6 vuoden jakson vaikutuksista rantojen eroosioon tutkielma vuodelta 2008:  N. Gratiot, E. J. Anthony, A. Gardel, C. Gaucherel, C. Proisy & J. T. Wells, 2008. Significant contribution of the 18.6 year tidal cycle to regional coastal changes. Nature Geoscience 1, 169 – 172

https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_level_rise (Linkki) Wikipedia-artikkeli englanniksi, jossa sentään mainitaan edellä viitattu Baartin tutkimus.

Mainokset

5 responses to “Ihmisvaikutusta ei näy meren kohoamisessa

 1. Kyllä on varsinaista pelleilyä tuo merenpinnan mittaus satelliiteista, Mittaustarkkudeksi luvataan 4,2 cm ja siitä pitäisi päästä alle millin tarkkuuksiin. http://sealevel.jpl.nasa.gov/missions/topex/topexfactsheet/

  Huomattakoon vielä, että nämä mittaukset kattavat vain + – 66 astetta päiväntasaajasta.

  Satelliitinkorkeus on 1336 km. ”High-gain” antenna:n halkaisija on vain 1,2 m. Paljon yli 30 GHz:n taajuuksia ei voi käyttää ilmakehän vaimennuksen takia. Ym. taajuudella puolentehon keilanleveys on merenpinnalla jopa n. 11 km! Millä hemmetillä tuosta määritellään, miltä korkeudelta tutkasignaali on heijastunut vellovasta merestä?

  Jaa, nyt huomasin, että suurin käytetty tutkataajuus onkin alle 18 GHz, joten keilanleveys huitoo ainakin 20 km:n tasolla.

  Suurin virheläde on kuulemma satelliitin paikan määrityksessä. Vaikka sen mittauksen virhelähteitä mainitaan useita, tätä uskallan epäillä ym. asioiden perusteella.

  Eiköhän tässäkin ole taas se sama juttu kuin lämpötilojen mittauksessa päivästä toiseen. Mittaustarkkuus muka siitä paranee jopa mittarin tarkkuutta paremmaksi. Tällä perusteella tutkasignaalin informaation virhe poistuu näiden ”tiedemiesten” mukaan kokonaan, kun tarpeeksi pitkään kierretään palloamme. Ei järjen häivääkään.

  En vielä kokonaan lukenut tuota toista linkkiäsi, mutta tästä täytyy olla kyse.

  Jos merenpinnan kohoamisvauhti olisi kiihtynyt v. 1993, sen pitäisi näkyä lähes kaikissa rannikkojen mittauspaikoissa, ei vaan näy juuri missään. Suurin huuto on tullut USA:n koillisrannikon suurkaupungeista. Bostonissa tämä kiihtyminen oli näkyvinään, mutta nyt onkin suunta muuttunut: http://www.psmsl.org/data/obtaining/stations/235.php

  Satelliittimittaukset on keksitty ”osoittamaan” ihmisperäisen nousun, kun on kova tarve todistaa, että se kadonnut lämpö on uponnut meriin.

  Tykkää

  • Varsinaisesta asiasta: satelliittimittaukset ovat vielä varsin uutta menetelmää, joten erinäköisiä lastentauteja voi piileskellä mm-tason erotuskyvyssä. Eihän tätä mittaustapaa ole vielä ehditty edes käyttää niin pitkään, että kaikki luonnolliset syklit olisivat tulleet katetuiksi.
   Tuo ranskalainen(?) väitöskirja (NTZ2) on kuitenkin käyttänyt uutta satelliittiaineistoa, joten jätin pois artikkelistani sen vanhan väittämäni, että mareografien ja satelliittien välillä on ristiriitaa. Ei ehkä enää ole.

   Tykkää

 2. Yritin jokin aikaa sitten postata pitkän kommentin. Olikohan liian pitkä, kun ei näy maaliin päässeen. Mahtaako nyt tulla perille tämä pieni pätkä?

  Pääpointti oli tämä:

  ” From its vantage point 1336 kilometers (830 miles) above the Earth, the US/European Jason-1 and OSTM/Jason-2 ocean altimeter satellites measure the height of the ocean surface directly underneath the satellite with an accuracy of 4-5 centimeters (better than 2 inches). Traveling in excess of 7 kilometers (4 miles) every second as they trace out an orbit, the spacecraft cover the global oceans every 10 days (the ”repeat period” of the satellite orbit).”

  Millin osien tarkkuudella mitattava merenpintadat perustuu yli 4 cm:n mittaustarkkuuksiin. En kyllä usko noihinkaan.

  http://sealevel.jpl.nasa.gov/technology/

  Tykkää

  • Toistaiseksi tuntemattomasta syystä WordPress leimasi molemmat viestisi roskaviesteiksi. Näkyvät nyt Akismetin tilastoissa false positive sarakkeessa.
   Veikkaus: olisiko jossain muilla Akismetin suojaamalla sivustoilla sähköpostisi merkitty roskaviestiksi ja Akismet reagoi siihen? Toinen mahdollisuus on, että olen jotain kämminyt, vaikka en kyllä muista, että olisin.

   Tykkää

 3. Ehkä tähän sopii John Daly ”Cheerio” vainajan arvio hänen eläessään kuolemansa jälkeen.

  Kyllä se minulle kertoo mentävän senttimetritarkkuudella tai kymmenissä.

  Eli keskiarvojen keskiarvoistamisesta, tuoko 1/1000 millejä.

  Edes valon nopeus ilmakehä-väliaineessa ei ole vakio vaan riippuu ilmankosteudesta joka täytyy ”mitata eri mittarilla” senttienkin repimiseksi.

  http://www.john-daly.com/altimetry/topex.htm

  Ilkka

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.