Moore positiivisesti CO2:sta


Kuva 1. Tri Moore. Kuvalähde: Wikipedia.

Kuva 1. Tri Moore. Kuvalähde: Wikipedia.

Ympäristöasiantuntija tri Patrick Moore on koonnut ihmisperäisen hiilidioksidituotannon eli kasvihuonekaasupäästön hyödyt esitykseensä, jonka tiivistelmänä toimii hänen organisaationsa esitesivu (Linkki). Ehkä olennaisin lause on:

This extremely positive aspect of human CO2 emissions must be weighed against the unproven hypothesis that human CO2 emissions will cause a catastrophic warming of the climate in coming years.

Suomeksi: Tämä ihmisen CO2-päästöjen äärimmäisen positiivinen puoli täytyy asettaa vastapainoksi sille todistamattomalle hypoteesille, että ihmisen CO2-päästöt aiheuttavat katastrofaalisen ilmastonlämpenemisen tulevina vuosina.

Tri Mooren esityksen johtopäätösosassa on myös mielestäni varsin uskottava selitys sille, miksi ilmastopelottelu on vallitseva suuntaus. Kyse on etujen yhdensuuntaisuudesta monien erilaisten eliitti- tai vaikuttajaryhmien kohdalla. Ympäristöihmiset saavat rahoitusta pelottelemalla, poliitikot voivat esiintyä maailman pelastajina, tiedotusvälineillä on sensaatioiden ja konfliktien paraatipäivä,  tiedelaitokset keräävät miljardeja julkista rahoitusta,  yritykset saavat muuten kannattamattomiin viherhankkeisiinsa veronmaksajien tukea ja jopa paavi ottaa osaa kysymykseen.

Omana arvionani sanoisin, että tri Moore on ainakin siinä oikeassa, että ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen hyödyt ovat mitä ilmeisemmin aliarvioituja. Eihän siitä ole vielä vuottakaan, kun julkaistiin tutkimus, joka osoitti, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kohoaminen globaalisti viherryttää kuivien alueiden kasvistoa. Tämä olisi siis päinvastoin kuin ilmastopelottelijat ovat esittäneet. IPCC on ollut melko varovainen pelottelussa, mutta senkin teksteistä löytyy mainintoja uhkaavista kuivuuskausista (Linkki), muttei samassa yhteydessä mainintoja fossiilisten päästöjen tuomasta helpotuksesta kuivuusalueille. Tosiasiassa kuivuushaitat ovat lisääntyneet pienemillä alueilla ja helpottuneet paljon laajemmilla alueilla. Eli uhkapainotteinen tarkastelu johtaa vinoon maailmankuvaan ja se edelleen väärään ilmastopolitiikkaan.

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Tri Mooren puheenvuoro saattaa aiheuttaa vielä hyötyä miljardeille ihmisille. Eräs mahdollisuus on, että Brexit johtaa jo tällä viikolla korvienkin avautumiseen niin Britanniassa kuin jäljelle jääneellä EU-alueellakin. Amerikoissa Trumpista saattaa tulla oikea presidentti kuuntelemaan aitoa ympäristöasiantuntijaa. Väärän energia- ja ilmastopolitiikan katkeria hedelmiä on jo päästy maistelemaan, joten järjen voittoa voi ainakin toivoa.

Toivotan kaikille lukijoilleni valoisaa juhannusta!

Linkkejä

Click to access Moore%20-%20Positive%20Impact%20of%20Human%20CO2%20Emissions.pdf

(LinkkiPDF) Esitys PDF-tiedostona FCPP:n palvelimella.

https://wattsupwiththat.com/2016/06/20/greenpeace-co-founder-pens-treatise-on-the-positive-effects-of-co2-says-there-is-no-crisis/ (Linkki) Anthony Wattsin artikkeli tri Mooren esityksestä. Artikkelin lopussa linkki WP-palvelimelle kopioituun tri Mooren esitykseen.

Lisäys klo 19.30: http://hannutapiotanskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218323-ex-greenpeace-johtaja-ihmisen-co2-pelasti-maapallon-elaman (Linkki) Tanskanenhan se on huomannut tämän jo kuun alkupuolella.

Advertisement

4 responses to “Moore positiivisesti CO2:sta

 1. Aiheen sivusta mutta ilmastorealismia-blogi kuoli lähes välittömästi sen jälkeen kun sieltä blokattiin ilmaista sisältöä vuosia tuottaneet anonyymit kirjoittajat. Kannattikohan?

  Tykkää

  • Käsittääkseni tiedot Ilmastorealismin kuolemasta ovat ennenaikaisia ja liioiteltuja.

   Kun ainakin WP:n mielestä olet uusi kommentoija blogissani, niin tässä on yksi (vai olisiko ollut kaksi) kommenttiviestiä ensin hyväksyttävä ylläpidon (=minun) ja sitten saa kommentoida vapaasti. Ketään en muista vielä bannanneeni, mutta aina vannomatta paras. Näkemykseeni nähden toisenlaisen näkökulman esittäminen on toivottavaa.

   Tykkää

 2. Ps. blokkauksesta, ei sieltä blokattu vaan kyse oli siit että piti olla joku tili, kuten minulla on useampikin johon olen rekisteröitynyt.

  Ei tarvi anopalveluiden kautta ampua puskista.

  Ilkka

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.